My 1,000
Ideas
e-Book

Breaking News English

HOME  |  HELP MY SITE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
My 1,000
Ideas
e-Book
 
 
40+ activities for this lesson
 LEVEL 3  PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


 See also...
   Level 0
   Level 1
   Level 2


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI
    lesson

* MP3 (British)

* MP3 (N. America)

* MP3 (20 Qs)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Read
    (3 speeds)

* Jumble 1

* Jumble 2

* No spaces

* Text jumble

* QUIZ 

* Gap-fill

* The/An/A Gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Initials

* Initials only

* No letters

* Blank letters

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

World's largest building opens in China (3rd July, 2013)

China is building up a large collection of the biggest things in the world. The latest addition is the world's largest building. It is called the New Century Global Center and it opened this week in Chengdu, Sichuan province, in China's southwest. It is 500 meters long, 400 meters wide and 100 meters high. The area inside covers an amazing 1.76 million square meters. The building is so big that 20 Sydney Opera Houses could fit inside. It is almost three times the size of the Pentagon in Washington, D.C. It took thousands of workers just three years to build the enormous structure. The center is an important part of plans to make Chengdu a 21st-century city. It fits with the city's slogan, "Chengdu – Can Do".


 

The inside of the center is almost like a small city in itself. There are around 400,000 square meters of shopping space, a 15-screen IMAX movie theatre complex and an ice rink big enough to hold international competitions. There are also offices, hotels, a replica Mediterranean village and a water park. The building's owners hope it will attract business and tourists from across China and the world. It is all part of a wider plan to put Chengdu on the global map. Around 14 million people currently live in the city, but that is set to increase. The city is also a magnet for investment and is one of China's most important industrial regions. The area is also home to the world's largest giant panda nature reserve.

Source:
http://www.independent.co.uk/news/world/asia/worlds-largest-building-the-new-century-global-center-officially-opens-in-china-8681615.html
http://edition.cnn.com/2013/07/01/travel/china-largest-building-chengdu/?hpt=hp_c4


 

WARM-UPS

SHARE THIS LESSON: E-mail this lesson to someone who would like to use it in classroom or study with it.

000's more free lessons.

1. LARGE BUILDINGS: Students walk around the class and talk to other students about large buildings. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

large collection / biggest buildings / Sydney Opera House / 21st-century city / slogan / small city / shopping space / movie theater / ice rink / water park / magnet / panda

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. 21st-CENTURY: What does one need? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

21st-Century…

In your town?

In a 21st-Century city

transport

 

 

schools

 

 

parks

 

 

museums

 

 

hotels

 

 

shopping malls

 

 

4. BIGGER IS BETTER: Students A strongly believe bigger is better; Students B strongly believe small is beautiful.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK

See a sample

5. BIGGEST: Rank these and share your rankings with your partner. Put the ones you want in your country at the top. Change partners often and share your rankings.

  • shopping mall
  • water park
  • zoo
  • building
  • sports stadium
  • university
  • car park
  • airport

6. SHOPPING: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'shopping'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.



 

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

The world's largest building is now an army headquarters in China.

T / F

b.

The building is 100 meters high and 500 meters long.

T / F

c.

20 Sydney Opera Houses could fit inside the building.

T / F

d.

It took 13 years to build.

T / F

e.

There are 400,000 small stores in the building.

T / F

f.

The building has a village that looks European.

T / F

g.

14 million people will use the building every week.

T / F

h.

The city with the building is also famous for pandas.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

collection

a.

huge

2.

addition

b.

set

3.

amazing

c.

motto

4.

enormous

d.

copy

5.

slogan

e.

extra

6.

theater

f.

areas

7.

competitions

g.

cinema

8.

replica

h.

contests

9.

attract

i.

unbelievable

10.

regions

j.

win over

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

building up a

a.

a 21st-century city

2.

The area inside covers an amazing

b.

business and tourists

3.

It took thousands of workers

c.

of shopping space

4.

enormous

d.

for investment

5.

plans to make Chengdu

e.

large collection

6.

400,000 square meters

f.

structure

7.

big enough to hold

g.

nature reserve

8.

it will attract

h.

1.76 million square meters

9.

a magnet

i.

international competitions

10.

giant panda

j.

just three years to build



 

GAP FILL

China is (1) ____________ up a large collection of the biggest things in the world. The latest (2) ____________ is the world's largest building. It is called the New Century Global Center and it opened this week in Chengdu, Sichuan province, in China's southwest. It is 500 meters long, 400 meters (3) ____________ and 100 meters high. The area inside (4) ____________ an amazing 1.76 million square meters. The building is so big that 20 Sydney Opera Houses could (5) ____________ inside. It is almost three times the (6) ____________ of the Pentagon in Washington, D.C. It took thousands of workers just three years to build the   (7) ____________ structure. The center is an important part of plans to make Chengdu a 21st-century city. It fits with the city's (8) ____________, "Chengdu – Can Do".

 

 

fit
wide
enormous
building
slogan
addition
size
covers

The (9) ____________ of the center is almost like a small city in itself. There are around 400,000 square meters of shopping (10) ____________, a 15-screen IMAX movie theater complex and an ice rink big enough to hold international competitions. There are also offices, hotels, a (11) ____________ Mediterranean village and a water park. The building's owners hope it will (12) ____________ business and tourists from across China and the world. It is all part of a wider (13) ____________ to put Chengdu on the global map. Around 14 million people currently live in the city, but that is set to (14) ____________. The city is also a (15) ____________ for investment and is one of China's most important industrial regions. The area is also home to the world's largest giant panda nature (16) ____________.

 

magnet
attract
increase
space
reserve
inside
replica
plan


 
 

LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

China is building up a large collection of the biggest ______

 

a.  thing in the world
b.  things on the world
c.  things in a world
d.  things in the world

2)

The area inside covers an amazing ______ meters

 

a.  1.76 million square
b.  176 million square
c.  17.6 million square
d.  1.076 million square

3)

The building is so big that 20 Sydney Opera Houses ______

 

a.  could fitting side
b.  could fit tin side
c.  could fit inside
d.  could fit insides

4)

It took thousands of workers just three years to build ______

 

a.  the enormously structure
b.  the enormous structures
c.  the enormous structure
d.  the enormously structured

5)

The center is an important part of plans to make Chengdu ______

 

a.  a 20th-century city
b.  a 22nd-century city
c.  a 21st-century city
d.  a 31st-century city

6)

The inside of the center is almost like a small ______

 

a.  city inner itself
b.  city in it self
c.  city in its self
d.  city in itself

7)

an ice rink big enough to hold ______

 

a.  international competition
b.  internationally competitions
c.  inter-nation all competitions
d.  international competitions

8)

The building's owners hope it will attract ______

 

a.  businesses and tourists
b.  business and tourist
c.  businesses and tourist
d.  business and tourists

9)

all part of a wider plan to put Chengdu ______

 

a.  on the globe all map
b.  on a global map
c.  on the global map
d.  in the global map

10)

The area is also home to the world's largest giant ______

 

a.  panda natural reserve
b.  panda nature reserves
c.  panda natural reserves
d.  panda nature reserve

LISTENING – Listen and fill in the gaps

China is (1) ________________________ collection of the biggest things in the world. The latest addition is the world's largest building. It is called the New Century Global Center (2) ________________________ in Chengdu, Sichuan province, in China's southwest. It is 500 meters long, 400 meters  (3) ________________________. The area inside covers an amazing 1.76 million square meters. The (4) ________________________ Sydney Opera Houses could fit inside. It is almost three times the size of the Pentagon in Washington, D.C. It took thousands (5) _________________________ to build the enormous structure. The center is an important part of plans to make Chengdu a 21st-century city. It (6) ________________________, "Chengdu – Can Do".

The inside of the center is almost (7) ________________________. There are around 400,000 square meters of shopping space, a 15-screen IMAX movie theater complex and (8) ________________________ to hold international competitions. There are also offices, hotels, a replica Mediterranean village and a water park. (9) ________________________ will attract business and tourists from across China and the world. It is all (10) ________________________ put Chengdu on the global map. Around 14 million people currently live in the city, but that is set to increase. The   (11) ________________________ investment and is one of China's most important industrial regions. The area is (12) ________________________ largest giant panda nature reserve.


 
 

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What is China building a collection of?

2.

When did the building open?

3.

What is the width of the building?

4.

How many times bigger than the Pentagon is it?

5.

What is the city's slogan?

6.

How much shopping space is inside the building?

7.

What is big enough for international competitions?

8.

What is there a copy of inside the building?

9.

What is the population of Chengdu?

10.

What lives in Chengdu's nature reserve?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What is China building a collection of?

6.

How much shopping space is inside the building?

 

a) cities
b) the world's largest things
c) buildings
d) companies

 

a) four thousand square meters
b) 40,000 m2
c) 400,000 square meters
d) 14 thousand square meters

2.

When did the building open?

7.

What is big enough for international competitions?

 

a) a month ago
b) the day before yesterday
c) yesterday
d) last week

 

a) an indoor cycling track
b) an athletics track
c) a sports stadium
d) an ice rink

3.

What is the width of the building?

8.

What is there a copy of inside the building?

 

a) 400 meters
b) 100 meters
c) 500 meters
d) 176 meters

 

a) a European village
b) the Great Wall of China
c) The White House
d) the Sydney Opera House

4.

How many times bigger than the Pentagon is it?

9.

What is the population of Chengdu?

 

a) 1.76 times
b) 20 times
c) not quite 3 times
d) just over three times

 

a) about 14 million
b) 140,000
c) 1.4 million
d) 140,000,000

5.

What is the city's slogan?

10.

What lives in Chengdu's nature reserve?

 

a) "Can Chengdu Do"
b) "Chengdu – Can Do"
c) "Do Chengdu Can"
d) "Can Do Chengdu"

 

a) animals from around the world
b) pandas
c) Chinese tigers
d) Disney cartoon characters

ROLE PLAY

Role  A – World's biggest building

You think the world's biggest building is the best thing to have for your town. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their things. Also, tell the others which is the worst of these (and why): the world's fastest train, the world's most luxurious hotel or the world's best soccer team.

Role  B – World's fastest train

You think the world's fastest train is the best thing to have for your town. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their things. Also, tell the others which is the worst of these (and why): the world's biggest building, the world's most luxurious hotel or the world's best soccer team.

Role  C – World's most luxurious hotel

You think the world's most luxurious hotel is the best thing to have for your town. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their things. Also, tell the others which is the worst of these (and why): the world's fastest train, the world's biggest building or the world's best soccer team.

Role  D – World's best soccer team

You think the world's best soccer team is the best thing to have for your town. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their things. Also, tell the others which is the worst of these (and why): the world's fastest train, the world's most luxurious hotel or the world's biggest building.

AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'global' and 'center'.

global

center

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • addition
  • opened
  • 400
  • 1.76 million
  • 20
  • slogan
  • small
  • 15
  • also
  • plan
  • increase
  • area

LARGE BUILDINGS SURVEY

Write five GOOD questions about large buildings in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

LARGE BUILDINGS DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'largest'?

c)

What do you think about what you read?

d)

Is it good to have the world's largest building in your town?

e)

What's the biggest building in your town like?

f)

What would you like to have in your town that's the world's biggest?

g)

Would you like to visit the New Century Global Center in Chengdu?

h)

How big will buildings get in the future?

i)

What kind of buildings do you like?

j)

What should be in a 21st-century city?

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

Do you think some buildings are too big?

c)

Is it possible to have a shopping mall that's too big?

d)

What do you think of living inside a city in a building and not going out?

e)

Why do you think a replica Mediterranean village is in the building?

f)

Do you think Chengdu will become a famous tourist spot?

g)

What is your city a magnet for?

h)

What problems are there with enormous buildings?

i)

What do you think is the world's most amazing building?

j)

What questions would you like to ask the owner of the building?

DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

China is building up a large (1) ____ of the biggest things in the world. The latest addition is the world's largest building. It is called the New Century Global Center and it opened this week in Chengdu, Sichuan province, in China's (2) ____. It is 500 meters long, 400 meters (3) ____ and 100 meters high. The area inside covers an amazing 1.76 million square meters. The building is so big that 20 Sydney Opera Houses could (4) ____ inside. It is almost three times the size of the Pentagon in Washington, D.C. It took thousands of workers just three years to build the enormous (5) ____. The center is an important part of plans to make Chengdu a 21st-century city. It fits (6) ____ the city's slogan, "Chengdu – Can Do".

The inside of the center is almost like a small city in (7) ____. There are around 400,000 square meters of shopping space, a 15-screen IMAX movie theater complex and an ice rink big (8) ____ to hold international competitions. There are also offices, hotels, a replica Mediterranean village and a water park. The building's owners hope it will (9) ____ business and tourists from across China and the world. It is all part of a wider plan to put Chengdu on the global map. Around 14 million people (10) ____ live in the city, but that is set to increase. The city is also a        (11) ____ for investment and is one of China's most important industrial regions. The area is also home to the world's largest giant panda nature (12) ____.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

collectable

(b)

collection

(c)

collect

(d)

collecting

2.

(a)

westsouth

(b)

southwest

(c)

southwesterly

(d)

southwestern

3.

(a)

width

(b)

widest

(c)

widen

(d)

wide

4.

(a)

entrance

(b)

fit

(c)

come

(d)

build

5.

(a)

stature

(b)

structure

(c)

scripture

(d)

sculpture

6.

(a)

by

(b)

at

(c)

with

(d)

of

7.

(a)

self

(b)

it

(c)

itself

(d)

its

8.

(a)

plenty

(b)

so

(c)

enough

(d)

that

9.

(a)

put

(b)

flap

(c)

compact

(d)

attract

10.

(a)

current

(b)

currant

(c)

currency

(d)

currently

11.

(a)

magnet

(b)

conduct

(c)

charge

(d)

field

12.

(a)

building

(b)

field

(c)

reserve

(d)

bamboo

SPELLING

Paragraph 1

1.

a large onioccllet

2.

the latest aniditod

3.

in Chengdu, Sichuan ipnrvoec

4.

1.76 million rqusea meters

5.

toassnhdu of workers

6.

build the orsonmeu structure

Paragraph 2

7.

IMAX movie theatre melxcpo

8.

otrsstui from across China

9.

people rutlycnre live in the city

10.

a magnet for eviettnsmn

11.

industrial sniegro

12.

giant panda nature rrseeev

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

inside. It is almost three times the size of the Pentagon in Washington, D.C. It took thousands

(    )

plans to make Chengdu a 21st-century city. It fits with the city's slogan, "Chengdu – Can Do".

(    )

plan to put Chengdu on the global map. Around 14 million people currently live in the city, but that is set

(    )

space, a 15-screen IMAX movie theatre complex and an ice rink big enough to hold international

(    )

province, in China's southwest. It is 500 meters long, 400 meters wide and 100 meters high. The area inside covers

(    )

owners hope it will attract business and tourists from across China and the world. It is all part of a wider

(    )

an amazing 1.76 million square meters. The building is so big that 20 Sydney Opera Houses could fit

(    )

of workers just three years to build the enormous structure. The center is an important part of

(    )

The inside of the center is almost like a small city in itself. There are around 400,000 square meters of shopping

(    )

to increase. The city is also a magnet for investment and is one of China's most important industrial

(    )

competitions. There are also offices, hotels, a replica Mediterranean village and a water park. The building's

1  )

China is building up a large collection of the biggest things in the world. The latest addition is the

(    )

world's largest building. It is called the New Century Global Center and it opened this week in Chengdu, Sichuan

(    )

regions. The area is also home to the world's largest giant panda nature reserve.

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

of     the     biggest    things    in    the    world    A    large    collection.    

2.

the     The     world's     latest     largest     addition     building     is.    

3.

m2     million    amazing     an     covers     inside     1.76     area    The.    

4.

the     Pentagon     It     is     almost     three     times    the    size    of.    

5.

years    to    build    It    took    thousands    of    workers   just   three.    

6.

small    a    like    almost    is    center    the    of    inside     The    city.    

7.

competitions    ice    enough    international    An   big   hold   rink    to.

8.

The     will     building's     attract     owners     business     hope     it.    

9.

on    to    A    the    put    wider    global    Chengdu    plan     map.    

10.

largest    nature    Home   world's    panda    the    giant    reserve    to.

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

China is building up / in a large collection of the biggest things in the world. The latest addition / add is the world's largest building. It is called the New Century Global Center and it opened this week in Chengdu, Sichuan province, in China's southwesterly / southwest. It is 500 meters long, 400 meters wide and 100 meters high / height. The area inside covering / covers an amazing 1.76 million square meters. The building is such / so big that 20 Sydney Opera Houses could fit / fitting inside. It is almost three / third times the size of the Pentagon in Washington, D.C. It took thousands of workers just three years to build the enormity / enormous structure. The center is an important part of plans to make Chengdu a 21st-century city. It fits with the city's slogan / slog, "Chengdu – Can Do".

The inside of the center is almost like a small city on / in itself. There are round / around 400,000 square meters of shopping space, a 15-screen IMAX movie theater complex and an nice / ice rink big enough to holding / hold international competitions. There are also offices, hotels / hotel, a replica Mediterranean village and a water park. The building's owners hope it will attract / attractive business and tourists from across China and the world. It is all part of a wider / width plan to put Chengdu on the global map. Around 14 million people currency / currently live in the city, but that is let / set to increase. The city is also a magnet for investment and is one of China's most important industrial regions. The area is also house / home to the world's largest giant panda nature reserve.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Ch_n_ _s b__ld_ng _p _ l_rg_ c_ll_ct__n _f th_ b_gg_st th_ngs _n th_ w_rld. Th_ l_t_st _dd_t__n _s th_ w_rld's l_rg_st b__ld_ng. _t _s c_ll_d th_ N_w C_nt_ry Gl_b_l C_nt_r _nd _t _p_n_d th_s w__k _n Ch_ngd_, S_ch__n pr_v_nc_, _n Ch_n_'s s__thw_st. _t _s 500 m_t_rs l_ng, 400 m_t_rs w_d_ _nd 100 m_t_rs h_gh. Th_ _r__ _ns_d_ c_v_rs _n _m_z_ng 1.76 m_ll__n sq__r_ m_t_rs. Th_ b__ld_ng _s s_ b_g th_t 20 Sydn_y _p_r_ H__s_s c__ld f_t _ns_d_. _t _s _lm_st thr__ t_m_s th_ s_z_ _f th_ P_nt_g_n _n W_sh_ngt_n, D.C. _t t__k th__s_nds _f w_rk_rs j_st thr__ y__rs t_ b__ld th_ _n_rm__s str_ct_r_. Th_ c_nt_r _s _n _mp_rt_nt p_rt _f pl_ns t_ m_k_ Ch_ngd_ _ 21st-c_nt_ry c_ty. _t f_ts w_th th_ c_ty's sl_g_n, "Ch_ngd_ – C_n D_".

Th_ _ns_d_ _f th_ c_nt_r _s _lm_st l_k_ _ sm_ll c_ty _n _ts_lf. Th_r_ _r_ _r__nd 400,000 sq__r_ m_t_rs _f sh_pp_ng sp_c_, _ 15-scr__n _M_X m_v__ th__t_r c_mpl_x _nd _n _c_ r_nk b_g _n__gh t_ h_ld _nt_rn_t__n_l c_mp_t_t__ns. Th_r_ _r_ _ls_ _ff_c_s, h_t_ls, _ r_pl_c_ M_d_t_rr_n__n v_ll_g_ _nd _ w_t_r p_rk. Th_ b__ld_ng's _wn_rs h_p_ _t w_ll _ttr_ct b_s_n_ss _nd t__r_sts fr_m _cr_ss Ch_n_ _nd th_ w_rld. _t _s _ll p_rt _f _ w_d_r pl_n t_ p_t Ch_ngd_ _n th_ gl_b_l m_p. _r__nd 14 m_ll__n p__pl_ c_rr_ntly l_v_ _n th_ c_ty, b_t th_t _s s_t t_ _ncr__s_. Th_ c_ty _s _ls_ _ m_gn_t f_r _nv_stm_nt _nd _s _n_ _f Ch_n_'s m_st _mp_rt_nt _nd_str__l r_g__ns. Th_ _r__ _s _ls_ h_m_ t_ th_ w_rld's l_rg_st g__nt p_nd_ n_t_r_ r_s_rv_.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

china is building up a large collection of the biggest things in the world the latest addition is the world's largest building it is called the new century global center and it opened this week in chengdu sichuan province in china's southwest it is 500 meters long 400 meters wide and 100 meters high the area inside covers an amazing 176 million square meters the building is so big that 20 sydney opera houses could fit inside it is almost three times the size of the pentagon in washington dc it took thousands of workers just three years to build the enormous structure the center is an important part of plans to make chengdu a 21st-century city it fits with the city's slogan "chengdu – can do"

the inside of the center is almost like a small city in itself there are around 400000 square meters of shopping space a 15-screen imax movie theater complex and an ice rink big enough to hold international competitions there are also offices hotels a replica mediterranean village and a water park the building's owners hope it will attract business and tourists from across china and the world it is all part of a wider plan to put chengdu on the global map around 14 million people currently live in the city but that is set to increase the city is also a magnet for investment and is one of china's most important industrial regions the area is also home to the world's largest giant panda nature reserve

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

Chinaisbuildingupalargecollectionofthebiggestthingsintheworld.Thelatest
additionistheworld'slargestbuilding.ItiscalledtheNewCenturyGlobalCenter
anditopenedthisweekinChengdu,Sichuanprovince,inChina'ssouthwest.Itis
500meterslong,400meterswideand100metershigh.Theareainsidecoversan
amazing1.76millionsquaremeters.Thebuildingissobigthat20SydneyOpera
Housescouldfitinside.ItisalmostthreetimesthesizeofthePentagoninWashington,
D.C.Ittookthousandsofworkersjustthreeyearstobuildtheenormousstructure.
ThecenterisanimportantpartofplanstomakeChengdua21st-centurycity.Itfits
withthecity'sslogan,"Chengdu–CanDo".Theinsideofthecenterisalmostlikea
smallcityinitself.Therearearound400,000squaremetersofshoppingspace,a15-
screenIMAXmovietheatercomplexandanicerinkbigenoughtoholdinternational
competitions.Therearealsooffices,hotels,areplicaMediterraneanvillageanda
waterpark.Thebuilding'sownershopeitwillattractbusinessandtouristsfrom
acrossChinaandtheworld.ItisallpartofawiderplantoputChengduontheglobal
map.Around14millionpeoplecurrentlyliveinthecity,butthatissettoincrease.The
cityisalsoamagnetforinvestmentandisoneofChina'smostimportantindustrial
regions.Theareaisalsohometotheworld'slargestgiantpandanaturereserve.

FREE WRITING

Write about large buildings for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

The New Century Global Center should be a tourist spot on the world sightseeing map.   Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about the world's largest buildings. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. CHENGDU: Make a poster about the center in Chengdu. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. LARGEST BUILDING: Write a magazine article about the New Century Global Center. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to the owner of the New Century Global Center. Ask him/her three questions about it. Give him/her three of your opinions on it. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

F

e

F

f

T

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

collection

a.

set

2.

addition

b.

extra

3.

amazing

c.

unbelievable

4.

enormous

d.

huge

5.

slogan

e.

motto

6.

theater

f.

cinema

7.

competitions

g.

contests

8.

replica

h.

copy

9.

attract

i.

win over

10.

regions

j.

areas

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

The world's largest things

2.

This week

3.

400 meters

4.

Almost three times bigger

5.

Chengdu – Can Do

6.

Around 400,000 square meters

7.

An ice rink

8.

A Mediterranean village

9.

Around 14 million

10.

Giant pandas

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

b

2.

d

3.

a

4.

c

5.

b

6.

c

7.

d

8.

a

9.

a

10.

b

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2013 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy