The Reading / Listening - Level 3

The vice-president of Korean Air has quit over an embarrassing incident involving a bag of nuts. Cho Hyun-ah, daughter of the airline's president, was on a flight from New York to South Korea on December 5. She was sitting in the first class cabin when a flight attendant served her a snack of a bag of macadamia nuts. Ms Cho, 40, was angry that the nuts were not given to her on a plate. She shouted at the flight attendant and told him the training manual said the nuts should be served on a plate. Cho forced the man to kneel down and apologise. She ordered him to leave the airplane, which had to return to the departure gate to let him off. The flight was delayed for 20 minutes because of Cho's actions.

The incident is big news in Korea, where journalists are calling it "nut rage". Aviation officials in Korea could take legal action against Cho. They said her actions could have put the 250 passengers on the flight in danger. Officials may also question the captain for turning the aircraft round without a good reason. Cho's father asked the Korean public to forgive the "foolish" actions of his daughter. He told reporters: "I am making my apology both as head of Korean Air and as a father. I beg the people to blame me for the current situation, because everything is my fault….I failed to properly educate my daughter." He has also removed his daughter from all the posts she held in his companies.

Try the same news story at these easier levels:

    Level 0 Level 1   or  Level 2

Sources
  • http://english.yonhapnews.co.kr/national/2014/12/12/76/0302000000AEN20141212005253320F.html
  • http://www.bbc.com/news/world-asia-30461979
  • http://www.koreatimesus.com/korean-air-heiress-asks-for-forgiveness-over-nut-rage/


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. ANGER: Students walk around the class and talk to other students about anger. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

vice-president / embarrassing / flight / first class / nuts / flight attendant / departure / incident / aviation / legal action / officials / good reason / apology / blame / fault

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. RAGE: How can we not get angry about these things? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

How angry do you get?

Why?

How to stop that anger

Traffic

 

 

 

Facebook

 

 

 

Weather

 

 

 

English

 

 

 

Family

 

 

 

Money

 

 

 

4. PARENTS: Students A strongly believe parents are responsible for their children's faults; Students B strongly believe not. Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. ANGRY: Rank these with your partner. Put the things that make people angriest at the top. Change partners often and share your rankings.

  • bad driving

  • poor customer service

  • people being late

  • noise

  • money

  • slow Internet

  • sports results

  • English ability

6. EMBARRASSING: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "embarrassing". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

The Korean Air exec. was on a flight from South Korea to New York.

T / F

b.

The exec. was flying first class.

T / F

c.

The exec. told a flight attendant he hadn't followed a training manual.

T / F

d.

The exec. ordered the plane back to the departure gate.

T / F

e.

Aviation officials could take legal action against the exec.

T / F

f.

The passengers on the flight were in great danger due to "nut rage".

T / F

g.

The father of the exec. said the Korean people should not forgive her.

T / F

h.

The exec. still has many other jobs in her father's companies.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

quit

a.

say sorry

2.

incident

b.

at risk

3.

served

c.

present

4.

apologise

d.

given out

5.

delayed

e.

positions

6.

journalists

f.

resigned

7.

in danger

g.

cause

8.

reason

h.

event

9.

current

i.

reporters

10.

posts

j.

held up

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

quit over an embarrassing

a.

class cabin

2.

on a flight

b.

action against Cho

3.

She was sitting in the first

c.

gate to let him off

4.

training

d.

for the current situation

5.

return to the departure

e.

incident

6.

take legal

f.

a good reason

7.

250 passengers

g.

held in his companies

8.

turning the aircraft round without

h.

from New York

9.

blame me

i.

on the flight

10.

all the posts she

j.

manual

GAP FILL

The vice-president of Korean Air has (1) ____________ over an embarrassing incident involving a bag of nuts. Cho Hyun-ah, daughter of the airline's president, was on a (2) ____________ from New York to South Korea on December 5. She was sitting in the first class (3) ____________ when a flight attendant served her a (4) ____________ of a bag of macadamia nuts. Ms Cho, 40, was angry that the nuts were not given to her on a (5) ____________. She shouted at the flight attendant and told him the training manual said the nuts should be served on a plate. Cho forced the man to (6) ____________ down and apologise. She ordered him to leave the airplane, which had to return to the departure (7) ____________ to let him off. The flight was (8) ____________ for 20 minutes because of Cho's actions.

 

 

snack
kneel
flight
cabin
delayed
quit
gate
plate

The incident is big news in Korea, where (9) ____________ are calling it "nut rage". Aviation officials in Korea could take (10) ____________ action against Cho. They said her actions could have put the 250 passengers on the flight in (11) ____________. Officials may also question the captain for turning the aircraft round without a good (12) ____________. Cho's father asked the Korean public to forgive the "foolish" actions of his daughter. He told reporters: "I am making my (13) ____________ both as head of Korean Air and as a father. I beg the people to (14) ____________ me for the current situation, because everything is my fault….I failed to (15) ____________ educate my daughter." He has also removed his daughter from all the (16) ____________ she held in his companies.

 

legal
reason
blame
journalists
posts
danger
properly
apology

 

LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

The vice-president of Korean Air has quit over an ______

 

a.  embarrassing incident
b.  embarrassing incidents
c.  embarrassing incidence
d.  embarrassing incidences

2)

She was sitting in the first class cabin when a flight attendant ______

 

a.  served her a smack
b.  served her a snack
c.  served her a snake
d.  served her a sneak

3)

Cho forced the man to kneel ______

 

a.  down and apologies
b.  down and apologise
c.  down and apologetic
d.  down and Apollo days

4)

She ordered him to leave the airplane, which had to return to the departure ______ off

 

a.  gate to set him
b.  gate to bet him
c.  gate to get him
d.  gate to let him

5)

The flight was delayed for 20 minutes because ______

 

a.  for Cho's actions
b.  off Cho's actions
c.  of Cho's actions
d.  on Cho's actions

6)

Aviation officials in Korea could take ______ Cho

 

a.  legally action against
b.  legaliy action against
c.  legal action against
d.  legalise action against

7)

They said her actions could have put the 250 passengers on the ______

 

a.  flight to danger
b.  flight on danger
c.  flight an danger
d.  flight in danger

8)

Cho's father asked the Korean public to forgive the "foolish" ______ daughter

 

a.  actions of him
b.  actions of this
c.  actions of his
d.  actions of hits

9)

I beg the people to blame me for the ______

 

a.  currency situation
b.  currant situation
c.  concurrent situation
d.  current situation

10)

He has also removed his daughter from all ______ held

 

a.  the hosts she
b.  the posts she
c.  the boasts she
d.  the toasts she

LISTENING – Listen and fill in the gaps

The vice-president of Korean Air (1) ___________________ embarrassing incident involving a bag of nuts. Cho Hyun-ah, daughter of the airline's president, (2) ___________________ from New York to South Korea on December 5. She was sitting in the first class (3) ___________________ attendant served her a snack of a bag of macadamia nuts. Ms Cho, 40, was angry that the nuts were not given (4) ___________________. She shouted at the flight attendant and told him the training manual said the nuts should be served on a plate. Cho forced (5) ___________________ down and apologise. She ordered him to leave the airplane, which had to return to the departure gate (6) ___________________. The flight was delayed for 20 minutes because of Cho's actions.

The incident is big news in Korea, where journalists are calling it "nut rage". Aviation officials in Korea could (7) ___________________ against Cho. They said her actions could have put the 250 passengers on the flight in danger. Officials may also question the captain (8) ___________________ aircraft round without (9) ___________________. Cho's father asked the Korean public to forgive the "foolish" actions of his daughter. He told reporters: "I am making (10) ___________________ as head of Korean Air and as a father. I beg the people (11) ___________________ the current situation, because everything is my fault….I failed to properly educate my daughter." He has also removed his daughter from all the posts (12) ___________________ companies.

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What position did the executive hold in Korean Air?

2.

On which date did this incident happen?

3.

How should the flight attendant have served the nuts?

4.

What did the exec. force the flight attendant to do?

5.

How long was the flight held up for?

6.

Who in Korea is calling this incident "nut rage"?

7.

How many passengers were there on the plane?

8.

Who else might be in trouble in the "nut rage" incident?

9.

Who asked the Korean people to forgive the executive?

10.

How many positions does the executive hold in her father's companies?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What position did the executive hold in Korean Air?

6.

Who in Korea is calling this incident "nut rage"?

 

a) CEO
b) vice-president
c) COO
d) director of operations

 

a) pilots
b) nut farmers
c) reporters
d) flight attendants

2.

On which date did this incident happen?

7.

How many passengers were there on the plane?

 

a) Dec 8
b) Dec 7
c) Dec 6
d) Dec 5

 

a) 200
b) 220
c) 230
d) 250

3.

How should the flight attendant have served the nuts?

8.

Who else might be in trouble in the "nut rage" incident?

 

a) on a plate
b) with the bag open
c) with a drink
d) with a smile

 

a) the captain
b) the CEO
c) the chief flight attendant
d) a passenger

4.

What did the exec. force the flight attendant to do?

9.

Who asked the Korean people to forgive the executive?

 

a) eat the nuts
b) open the bag
c) kneel and apologise
d) take the nuts back

 

a) her father
b) her colleague
c) the captain
d) a passenger

5.

How long was the flight held up for?

10.

How many positions does the executive hold in her father's companies?

 

a) 12 minutes
b) 20 minutes
c) 22 minutes
d) 2 hours

 

a) 5
b) 0
c) 3
d) 27

ROLE PLAY

Role  A – Bad driving

You think bad driving makes people angry the most. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't good reasons to be angry. Also, tell the others which of these is the least likely to make people angry (and why): people being late, slow Internet or poor customer service.

Role  B – People being late

You think people being late makes people angry the most. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't good reasons to be angry. Also, tell the others which of these is the least likely to make people angry (and why): bad driving, slow Internet or poor customer service.

Role  C – Slow Internet

You think slow Internet makes people angry the most. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't good reasons to be angry. Also, tell the others which of these is the least likely to make people angry (and why): people being late, bad driving or poor customer service.

Role  D – Poor customer service

You think poor customer service makes people angry the most. Tell the others three reasons why. Tell them why their things aren't good reasons to be angry. Also, tell the others which of these is the least likely to make people angry (and why):  people being late, slow Internet or bad driving.

AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'nut' and 'rage'.

nut

rage

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • quit
  • sitting
  • angry
  • manual
  • kneel
  • 20
  • big
  • legal
  • 250
  • reason
  • both
  • posts

ANGER SURVEY

Write five GOOD questions about anger in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

ANGER DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1)

What did you think when you read the headline?

2)

What springs to mind when you hear the word 'nut'?

3)

What do you think about what you read?

4)

What makes you angry?

5)

What do you think of Ms Cho's actions?

6)

Do you think her behaviour is the same as all rich people?

7)

What do you think it's like to fly first class?

8)

How do you think the flight attendant felt about the situation?

9)

What should Ms Cho say to the flight attendant?

10)

How would you feel if you were one of the passengers?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

11)

Did you like reading this article? Why/not?

12)

What do you think of the phrase "nut rage"?

13)

What should the courts do about Ms Cho?

14)

What should happen to the captain of the plane?

15)

What do you think of Ms Cho's father's action?

16)

How much is Ms Cho's father to blame?

17)

Should Ms Cho be vice-president?

18)

Are there different rules in life for rich and famous people?

19)

What advice would you give Ms Cho?

20)

What questions would you like to ask Ms Cho?

DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

---------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

The vice-president of Korean Air has (1) ____ over an embarrassing incident (2) ____ a bag of nuts. Cho Hyun-ah, daughter of the airline's president, was on a flight from New York to South Korea on December 5. She was sitting in the first class cabin when a flight attendant (3) ____ her a snack of a bag of macadamia nuts. Ms Cho, 40, was angry that the nuts were not given to her on a plate. She shouted (4) ____ the flight attendant and told him the training manual said the nuts should be served on a plate. Cho forced the man to kneel (5) ____ and apologise. She ordered him to leave the airplane, which had to return to the departure gate to let him off. The flight was (6) ____ for 20 minutes because of Cho's actions.

The incident is big news in Korea, where journalists are calling it "nut rage". Aviation officials in Korea could (7) ____ legal action against Cho. They said her actions could have put the 250 passengers on the flight (8) ____ danger. Officials may also question the captain (9) ____ turning the aircraft round without a good reason. Cho's father asked the Korean public to forgive the "foolish" actions of his daughter. He told reporters: "I am making my apology (10) ____ as head of Korean Air and as a father. I (11) ____ the people to blame me for the current situation, because everything is my fault….I failed to properly educate my daughter." He has also removed his daughter from all the posts she (12) ____ in his companies.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

quite

(b)

quit

(c)

quiet

(d)

quilt

2.

(a)

involve

(b)

involving

(c)

involved

(d)

involves

3.

(a)

swerved

(b)

severed

(c)

saved

(d)

served

4.

(a)

to

(b)

at

(c)

of

(d)

by

5.

(a)

over

(b)

down

(c)

up

(d)

on

6.

(a)

replayed

(b)

deployed

(c)

delayed

(d)

relayed

7.

(a)

do

(b)

have

(c)

take

(d)

act

8.

(a)

on

(b)

to

(c)

in

(d)

at

9.

(a)

as

(b)

to

(c)

by

(d)

for

10.

(a)

two

(b)

every

(c)

all

(d)

both

11.

(a)

beg

(b)

bag

(c)

bug

(d)

big

12.

(a)

holding

(b)

hold

(c)

held

(d)

holders

SPELLING

Paragraph 1

1.

quit over an nrsaigbearsm incident

2.

ovngvnili a bag of nuts

3.

flight ttnaaentd

4.

kneel down and psigloeoa (UK) / poliaogez (USA)

5.

return to the peadretur gate

6.

The flight was adleyed for 20 minutes

Paragraph 2

7.

ausjtnioslr are calling it "nut rage"

8.

put the 250 sssgaepner on the flight in danger

9.

Officials may also question the aitpanc

10.

vgfeiro the "foolish" actions of his daughter

11.

everything is my fatul

12.

I failed to opprleyr educate my daughter.

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

my daughter." He has also removed his daughter from all the posts she held in his companies.

(    )

snack of a bag of macadamia nuts. Ms Cho, 40, was angry that the nuts were not given to her on

(    )

to South Korea on December 5. She was sitting in the first class cabin when a flight attendant served her a

(    )

The incident is big news in Korea, where journalists are calling it "nut rage". Aviation officials in Korea could take legal

(    )

blame me for the current situation, because everything is my fault….I failed to properly educate

(    )

"I am making my apology both as head of Korean Air and as a father. I beg the people to

(    )

action against Cho. They said her actions could have put the 250 passengers on the flight in

1  )

The vice-president of Korean Air has quit over an embarrassing incident involving a bag

(    )

reason. Cho's father asked the Korean public to forgive the "foolish" actions of his daughter. He told reporters:

(    )

served on a plate. Cho forced the man to kneel down and apologise. She ordered him to leave the airplane, which

(    )

a plate. She shouted at the flight attendant and told him the training manual said the nuts should be

(    )

of nuts. Cho Hyun-ah, daughter of the airline's president, was on a flight from New York

(    )

danger. Officials may also question the captain for turning the aircraft round without a good

(    )

had to return to the departure gate to let him off. The flight was delayed for 20 minutes because of Cho's actions.

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

nuts     involving     a     An     bag     embarrassing     of     incident  .    

2.

class     sitting     cabin     in     the     She     first     was  .    

3.

on    given    nuts    Angry   a    to   were   that   plate   her   not    the.

4.

him     Return     departure     let     the     to     off     to     gate  .    

5.

of     for     Cho's     20     actions     minutes     because     Delayed  .    

6.

could     Aviation     take     officials     legal     in     action     Korea  .    

7.

250     the     danger     the     on     in     Put     passengers     flight  .    

8.

the     the     aircraft     captain     round     for     turning     Question  .    

9.

to   people   the    beg   I   situation   current    the   for    me    blame.

10.

has    also    removed    his    daughter    from    all    the    posts    He.

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

The vice-president of Korean Air has quite / quit over an embarrassing incident involving / involved a bag of nuts. Cho Hyun-ah, daughter of the airline's president, was on a flight / fright from New York to South Korea on December 5. She was sitting in the first classy / class cabin when a flight attendant saved / served her a snack of a bag of macadamia nuts. Ms Cho, 40, was angry that the nuts were not given / gave to her on a plate. She shouted at the flight attendant and told him the training / trained manual said the nuts should be served on a plate. Cho forced the man to kneel up / down and apologise. She ordered him to / for leave the airplane, which had to return to the departure gate to let him off. The flight was delayed / replayed for 20 minutes because of Cho's actions.

The incident / incidence is big news in Korea, where journalists are calling it "nut rage". Aviation official / officials in Korea could take legal / legally action against Cho. They said her actions could have put / done the 250 passengers on the flight on / in danger. Officials may also question the captain for turning the aircraft round without a well / good reason. Cho's father asked the Korean public to forgive / forgiven the "foolish" actions of his daughter. He told reporters: "I am making my apology / apologise both as head of Korean Air and as a father. I bag / beg the people to blame me for the current situation, because everything is my fault….I failed to properly educate my daughter." He has also removal / removed his daughter from all the posts she held in his companies.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Th_ v_c_-pr_s_d_nt _f K_r__n __r h_s q__t _v_r _n _mb_rr_ss_ng _nc_d_nt _nv_lv_ng _ b_g _f n_ts. Ch_ Hy_n-_h, d__ght_r _f th_ __rl_n_'s pr_s_d_nt, w_s _n _ fl_ght fr_m N_w Y_rk t_ S__th K_r__ _n D_c_mb_r 5. Sh_ w_s s_tt_ng _n th_ f_rst cl_ss c_b_n wh_n _ fl_ght _tt_nd_nt s_rv_d h_r _ sn_ck _f _ b_g _f m_c_d_m__ n_ts. Ms Ch_, 40, w_s _ngry th_t th_ n_ts w_r_ n_t g_v_n t_ h_r _n _ pl_t_. Sh_ sh__t_d _t th_ fl_ght _tt_nd_nt _nd t_ld h_m th_ tr__n_ng m_n__l s__d th_ n_ts sh__ld b_ s_rv_d _n _ pl_t_. Ch_ f_rc_d th_ m_n t_ kn__l d_wn _nd _p_l_g_s_. Sh_ _rd_r_d h_m t_ l__v_ th_ __rpl_n_, wh_ch h_d t_ r_t_rn t_ th_ d_p_rt_r_ g_t_ t_ l_t h_m _ff. Th_ fl_ght w_s d_l_y_d f_r 20 m_n_t_s b_c__s_ _f Ch_'s _ct__ns.

Th_ _nc_d_nt _s b_g n_ws _n K_r__, wh_r_ j__rn_l_sts _r_ c_ll_ng _t "n_t r_g_". _v__t__n _ff_c__ls _n K_r__ c__ld t_k_ l_g_l _ct__n _g__nst Ch_. Th_y s__d h_r _ct__ns c__ld h_v_ p_t th_ 250 p_ss_ng_rs _n th_ fl_ght _n d_ng_r. _ff_c__ls m_y _ls_ q__st__n th_ c_pt__n f_r t_rn_ng th_ __rcr_ft r__nd w_th__t _ g__d r__s_n. Ch_'s f_th_r _sk_d th_ K_r__n p_bl_c t_ f_rg_v_ th_ "f__l_sh" _ct__ns _f h_s d__ght_r. H_ t_ld r_p_rt_rs: "_ _m m_k_ng my _p_l_gy b_th _s h__d _f K_r__n __r _nd _s _ f_th_r. _ b_g th_ p__pl_ t_ bl_m_ m_ f_r th_ c_rr_nt s_t__t__n, b_c__s_ _v_ryth_ng _s my f__lt…._ f__l_d t_ pr_p_rly _d_c_t_ my d__ght_r." H_ h_s _ls_ r_m_v_d h_s d__ght_r fr_m _ll th_ p_sts sh_ h_ld _n h_s c_mp_n__s.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

the vice-president of korean air has quit over an embarrassing incident involving a bag of nuts cho hyun-ah daughter of the airline's president was on a flight from new york to south korea on december 5 she was sitting in the first class cabin when a flight attendant served her a snack of a bag of macadamia nuts ms cho 40 was angry that the nuts were not given to her on a plate she shouted at the flight attendant and told him the training manual said the nuts should be served on a plate cho forced the man to kneel down and apologise she ordered him to leave the airplane which had to return to the departure gate to let him off the flight was delayed for 20 minutes because of cho's actions

the incident is big news in korea where journalists are calling it "nut rage" aviation officials in korea could take legal action against cho they said her actions could have put the 250 passengers on the flight in danger officials may also question the captain for turning the aircraft round without a good reason cho's father asked the korean public to forgive the "foolish" actions of his daughter he told reporters "i am making my apology both as head of korean air and as a father i beg the people to blame me for the current situation because everything is my fault…i failed to properly educate my daughter" he has also removed his daughter from all the posts she held in his companies

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

Thevice-presidentofKoreanAirhasquitoveranembarrassingincide
ntinvolvingabagofnuts.ChoHyun-ah,daughteroftheairline'spreside
nt,wasonaflightfromNewYorktoSouthKoreaonDecember5.Shewassi
ttinginthefirstclasscabinwhenaflightattendantservedherasnackofab
agofmacadamianuts.MsCho,40,wasangrythatthenutswerenotgiven
toheronaplate.Sheshoutedattheflightattendantandtoldhimthetraini
ngmanualsaidthenutsshouldbeservedonaplate.Choforcedthemanto
kneeldownandapologise.Sheorderedhimtoleavetheairplane,which
adtoreturntothedeparturegatetolethimoff.Theflightwasdelayedfor2
0minutesbecauseofCho'sactions.TheincidentisbignewsinKorea,whe
rejournalistsarecallingit"nutrage".AviationofficialsinKoreacouldtak
elegalactionagainstCho.Theysaidheractionscouldhaveputthe250pa
ssengersontheflightindanger.Officialsmayalsoquestionthecaptainfo
rturningtheaircraftroundwithoutagoodreason.Cho'sfatheraskedthe
Koreanpublictoforgivethe"foolish"actionsofhisdaughter.Hetoldrepo
rters:"IammakingmyapologybothasheadofKoreanAirandasafather.
Ibegthepeopletoblamemeforthecurrentsituation,becauseeverythin
gismyfault….Ifailedtoproperlyeducatemydaughter."Hehasalsoremo
vedhisdaughterfromallthepostssheheldinhiscompanies.

FREE WRITING

Write about anger for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Everyone should go to anger management classes. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about the "nut rage" story. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. MACADAMIA NUTS: Make a poster about macadamia nuts. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. "NUT RAGE": Write a magazine article about the "nut rage" story. Include imaginary interviews with people who are for and against Ms Cho being punished.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on anger. Ask him/her three questions about anger. Give him/her three of your ideas on how to help people who get angry quickly. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

T

e

T

f

F

g

F

h

F

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

quit

a.

resigned

2.

incident

b.

event

3.

served

c.

given out

4.

apologise

d.

say sorry

5.

delayed

e.

held up

6.

journalists

f.

reporters

7.

in danger

g.

at risk

8.

reason

h.

cause

9.

current

i.

present

10.

posts

j.

positions

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Vice-president

2.

December 5

3.

On a plate

4.

Kneel down and apologise

5.

20 minutes

6.

Journalists

7.

250

8.

The captain of the plane

9.

The executive's father

10.

None

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

b

2.

d

3.

a

4.

c

5.

b

6.

c

7.

d

8.

a

9.

a

10.

b

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You