The Reading / Listening - Level 3

An airplane pilot felt sorry for his hungry passengers, so he bought them all pizza. The pilot, Gerhard Bradner, works for the USA-based Frontier Airlines. His flight from Washington D.C. to Denver was delayed. He felt hungry and thought he would get a pizza delivery from a Domino's Pizza restaurant near the airport. Then he thought his 157 passengers would also be hungry, so he ordered 50 family-sized pizzas. He paid out of his own pocket, but the owner of the airline said he would give Mr Bradner the money for the pizzas. He announced onboard: "Ladies and gentleman, Frontier Airlines is known for being one of the cheapest airlines in the US, but your captain is not cheap. I just ordered pizza for the entire plane."



Mr Bradner said his airline is like a giant family and his passengers are part of that family. That is why he wanted to buy everyone pizza. He also told reporters that he knows other pilots who have bought food for passengers. Frontier Airlines said in a statement: "Yes, the pilot did buy pizza for the passengers. It is important to note that this isn't the first time one of our pilots has gone above and beyond to provide care for our customers." Bradner even got off the plane and went to meet the pizza delivery guy at the security area and helped carry the pizzas back to the plane. The manager of the Domino's Pizza said he was surprised when he took the order and the caller told him: "I need to feed my whole plane."

Try the same news story at these easier levels:

    Level 0 Level 1   or  Level 2

Sources
  • http://www.theguardian.com/travel/2014/jul/09/best-delay-ever-hungry-pilot-buys-pizza-for-entire-plane
  • http://www.washingtonpost.com/news/post-nation/wp/2014/07/09/how-to-get-pizza-to-a-plane-full-of-stranded-passengers/
  • http://edition.cnn.com/2014/07/08/travel/delayed-passengers-pizza/index.html?iref=allsearch


Make sure you try all of the online activities for this reading and listening - There are dictations, multiple choice, drag and drop activities, crosswords, hangman, flash cards, matching activities and a whole lot more. Please enjoy :-)



The 40 Lesson Activities on the PDF Handout

WARM-UPS

1. AIRPLANE FOOD: Students walk around the class and talk to other students about airplane food. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, talk about these topics or words from the article. What will the article say about them? What can you say about these words and your life?

 

feel sorry for / hungry / delayed / delivery / family-sized pizzas / airlines / captain / giant family / reporters / statement / care / customers / security area / surprised

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. AIRPLANES: What's good and bad about them? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

Good

Bad

Tickets

 

 

Seats

 

 

Food

 

 

Boarding

 

 

Entertainment

 

 

The cabin

 

 

4. BYO: Students A strongly believe it should be BYO (Bring Your Own) food when you fly; Students B strongly believe airlines should provide the food. Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK
See a sample

5. FOOD: Rank these with your partner. Put the tastiest at the top. Change partners often and share your rankings.

  • airplane food

  • camping food

  • fast food

  • microwave food

  • frozen food

  • movie theatre food

  • hospital food

  • school canteen food

6. PIZZA: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "pizza". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.





BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

A pilot bought pizza to thank passengers for flying with his airline.

T / F

b.

The flight was delayed and the pilot got hungry.

T / F

c.

The pilot bought 50 family-sized pizzas for everyone onboard.

T / F

d.

The airline the pilot flies for is one of America's most expensive.

T / F

e.

Most of the pilot's family were passengers on the plane.

T / F

f.

The pilot knows other pilots who bought pizza for their passengers.

T / F

g.

The pilot helped take the pizzas from the delivery guy to the plane.

T / F

h.

The pizza restaurant manager wasn't at all surprised by the order.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

sorry

a.

stated

2.

delayed

b.

bear in mind

3.

announced

c.

whole

4.

known

d.

huge

5.

entire

e.

give

6.

giant

f.

concerned

7.

note

g.

cater for

8.

provide

h.

take

9.

carry

i.

held up

10.

feed

j.

recognised

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

An airplane pilot felt sorry

a.

one of the cheapest airlines

2.

the USA-

b.

guy

3.

he ordered 50 family-

c.

plane

4.

known for being

d.

back to the plane

5.

pizza for the entire

e.

sized pizzas

6.

his airline is like

f.

my whole plane

7.

one of our pilots has gone

g.

for his hungry passengers

8.

the pizza delivery

h.

a giant family

9.

helped carry the pizzas

i.

above and beyond

10.

I need to feed

j.

based Frontier Airlines



 

GAP FILL

An airplane pilot felt (1) ____________ for his hungry passengers, so he bought them all pizza. The pilot, Gerhard Bradner, works for the USA-(2) ____________ Frontier Airlines. His flight from Washington D.C. to Denver was (3) ____________. He felt hungry and thought he would get a pizza delivery from a Domino's Pizza restaurant near the airport. Then he thought his passengers would also be (4) ____________, so he ordered 50 family-sized pizzas. He paid out of his own (5) ____________, but the owner of the airline said he would give Mr Bradner the money for the pizzas. He announced (6) ____________: "Ladies and gentleman, Frontier Airlines is known for being one of the cheapest airlines in the US, but your (7) ____________ is not cheap. I just ordered pizza for the (8) ____________ plane."

 

 

onboard
delayed
entire
sorry
pocket
based
captain
hungry

Mr Bradner said his airline is like a (9) ____________ family and his passengers are (10) ____________ of that family. That is why he wanted to buy everyone pizza. He also told reporters that he knows other pilots who have bought food for passengers. Frontier Airlines said in a (11) ____________: "Yes, the pilot did buy pizza for the passengers. It is important to (12) ____________ that this isn't the first time one of our pilots has gone above and (13) ____________ to provide (14) ____________ for our customers." Bradner even got off the plane and went to meet the pizza delivery (15) ____________ at the security area and helped carry the pizzas back to the plane. The manager of the Domino's Pizza said he was surprised when he took the order and the caller told him: "I need to (16) ____________ my whole plane."

 

beyond
guy
statement
feed
giant
care
part
note

 





LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

An airplane pilot felt sorry for his ______

 

a.  hungry passengers
b.  angry passengers
c.  Hungarian passengers
d.  hurrying passengers

2)

His flight from Washington D.C. to Denver ______

 

a.  was relayed
b.  was delayed
c.  was inlaid
d.  was the laid

3)

He felt hungry and thought he would get ______

 

a.  a pizza deliveries
b.  a pizza delivered
c.  a pizza delivery
d.  a pizza deliverer

4)

Frontier Airlines is known for being one of ______

 

a.  the creepiest airlines
b.  the cheeriest airlines
c.  the cheesiest airlines
d.  the cheapest airlines

5)

I just ordered pizza for ______

 

a.  the entirely plane
b.  the on tie plane
c.  the on tire plane
d.  the entire plane

6)

his airline is like a giant family and his passengers are ______

 

a.  part for that family
b.  part of that family
c.  part in that family
d.  part as that family

7)

one of our pilots has gone above and beyond to provide care ______

 

a.  for our customer
b.  for our customers
c.  for our customary
d.  for our customs

8)

Bradner even got off the plane and went to meet the pizza delivery guy ______

 

a.  at the security air ear
b.  at the security airier
c.  at the security areas
d.  at the security area

9)

The manager of the Domino's Pizza said he was surprised when ______

 

a.  he book the order
b.  he look the order
c.  he took the order
d.  he cook the order

10)

the caller told him: "I need to feed ______"

 

a.  my hole plane
b.  my whole plane
c.  my holy plane
d.  my foal plane

LISTENING – Listen and fill in the gaps

An airplane pilot felt sorry for his hungry passengers, (1) ___________________ pizza. The pilot, Gerhard Bradner, works for the USA-based Frontier Airlines. His flight from Washington D.C. to Denver was delayed. He felt hungry and thought he would (2) ___________________ from a Domino's Pizza restaurant near the airport. Then he thought his passengers would also be hungry, (3) ___________________ family-sized pizzas. He paid (4) ___________________, but the owner of the airline said he would give Mr Bradner the money for the pizzas. He announced onboard: "Ladies and gentleman, Frontier Airlines is (5) ___________________ of the cheapest airlines in the US, but your captain is not cheap. I just ordered pizza (6) ___________________."

Mr Bradner said his airline is (7) ___________________ and his passengers are part of that family. That is why he wanted to buy everyone pizza. He also told reporters that he (8) ___________________ have bought food for passengers. Frontier Airlines said in a statement: "Yes, the pilot did buy pizza for the passengers. It is important (9) ___________________ the first time one of our pilots has gone (10) ___________________ to provide care for our customers." Bradner even got off the plane and went to meet the pizza delivery (11) ___________________ and helped carry the pizzas back to the plane. The manager of the Domino's Pizza said he was surprised when he took the order and the caller told him: "(12) ___________________ whole plane."





COMPREHENSION QUESTIONS

1.

How did an airline pilot feel about his passengers?

2.

Where was the airplane headed?

3.

Where was the pizza restaurant?

4.

What kind of pizzas did the pilot buy?

5.

What did the pilot tell the passengers about his airline?

6.

What did the pilot compare the airline and passengers to?

7.

Who did he tell about knowing other pilots who buy pizzas?

8.

Where did the pilot collect the pizzas?

9.

How did the manager of the pizza restaurant feel about the order?

10.

What did the pilot tell the restaurant he needed to do?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

How did an airline pilot feel about his passengers?

6.

What did the pilot compare the airline and passengers to?

 

a) he felt angry
b) he felt sorry for them
c) he thought they were greedy
d) he loved them

 

a) a travel club
b) the United Nations
c) a giant family
d) the world

2.

Where was the airplane headed?

7.

Who did he tell about knowing other pilots who buy pizzas?

 

a) the frontier
b) Domino's Pizza
c) Washington
d) Denver

 

a) his boss
b) other pilots
c) the restaurant's manager
d) reporters

3.

Where was the pizza restaurant?

8.

Where did the pilot collect the pizzas?

 

a) near the airport
b) Denver
c) inside the airport
d) New York City

 

a) the security area
b) the restaurant
c) the departure lounge
d) behind immigration

4.

What kind of pizzas did the pilot buy?

9.

How did the manager of the pizza restaurant feel about the order?

 

a) deep-pan pizzas
b) half Hawaiian, half Neapolitan
c) family-sized ones
d) all vegetarian

 

a) surprised
b) happy
c) fed up
d) hungry

5.

What did the pilot tell the passengers about his airline?

10.

What did the pilot tell the restaurant he needed to do?

 

a) it always served good pizza
b) it was one of the cheapest
c) it was among the safest
d) it was the best

 

a) eat a lot
b) feed everyone
c) fly home
d) go to the toilet

ROLE PLAY

Role  A – Airplane food

You think airplane food is the tastiest. Tell the others three reasons why. Tell them why their food is not at all tasty. Also, tell the others which is the least tasty of these (and why): fast food, hospital food or camping food.

Role  B – Fast food

You think fast food is the tastiest. Tell the others three reasons why. Tell them why their food is not at all tasty. Also, tell the others which is the least tasty of these (and why): airplane food, hospital food or camping food.

Role  C – Hospital food

You think hospital food is the tastiest. Tell the others three reasons why. Tell them why their food is not at all tasty. Also, tell the others which is the least tasty of these (and why): fast food, airplane food or camping food.

Role  D – Camping food

You think camping food is the tastiest. Tell the others three reasons why. Tell them why their food is not at all tasty. Also, tell the others which is the least tasty of these (and why):  fast food, hospital food or airplane food.





AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'air' and 'plane'.

air

plane

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • felt
  • from
  • near
  • sized
  • money
  • cheap
  • giant
  • reporters
  • statement
  • care
  • guy
  • need

AIRPLANE FOOD SURVEY

From  http://www.BreakingNewsEnglish.com/1407/140712-airplane-food.html

Write five GOOD questions about airplane food in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

AIRPLANE FOOD DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'airplane food'?

c)

What do you think of airplane food?

d)

Which would be better on an airplane, airplane food or pizza?

e)

Should airlines forget about serving food and reduce prices?

f)

What do you think about the pilot buying pizza for his passengers?

g)

Do you think more people will fly with Frontier Airlines now?

h)

What's your favourite pizza?

i)

Would it be better to take your own food on an airplane?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

What's the best food to eat on an airplane?

c)

What's the best and worst food you've had on an airplane?

d)

Do you ever have any contact with pilots on airplanes?

e)

What other workers provide great care for customers?

f)

Should we all get free pizza if planes and trains are delayed?

g)

Will you ask for pizza if your next flight is delayed?

h)

What's the best airline in the world?

i)

What questions would you like to ask the pilot?





DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

An airplane pilot (1) ____ sorry for his hungry passengers, so he bought them all pizza. The pilot, Gerhard Bradner, works for the USA-(2) ____ Frontier Airlines. His flight from Washington D.C. to Denver was delayed. He felt hungry and thought he would (3) ____ a pizza delivery from a Domino's Pizza restaurant near the airport. Then he thought his passengers would also be hungry, so he ordered 50 family-  (4) ____ pizzas. He paid out of his own (5) ____, but the owner of the airline said he would give Mr Bradner the money for the pizzas. He announced onboard: "Ladies and gentleman, Frontier Airlines is (6) ____ for being one of the cheapest airlines in the US, but your captain is not cheap. I just ordered pizza for the entire plane."

Mr Bradner said his airline is like a (7) ____ family and his passengers are part of that family. That is why he wanted to buy (8) ____ pizza. He also told reporters that he knows other pilots who have bought food for passengers. Frontier Airlines said in a statement: "Yes, the pilot did buy pizza for the passengers. It is important to (9) ____ that this isn't the first time one of our pilots has gone above and (10) ____ to provide care for our customers." Bradner even got off the plane and went to meet the pizza delivery guy at the security area and helped (11) ____ the pizzas back to the plane. The manager of the Domino's Pizza said he was surprised when he took the order and the caller told him: "I need to (12) ____ my whole plane."

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

heart

(b)

felt

(c)

said

(d)

tasted

2.

(a)

bases

(b)

based

(c)

base

(d)

basing

3.

(a)

deliver

(b)

cook

(c)

make

(d)

get

4.

(a)

shaped

(b)

sized

(c)

tasted

(d)

roasted

5.

(a)

trousers

(b)

pocket

(c)

oven

(d)

cheese

6.

(a)

knowing

(b)

knows

(c)

known

(d)

knew

7.

(a)

enormous

(b)

monster

(c)

giant

(d)

horror

8.

(a)

all

(b)

whole

(c)

everyone

(d)

slice

9.

(a)

reminder

(b)

pad

(c)

memo

(d)

note

10.

(a)

beyond

(b)

behind

(c)

beneath

(d)

below

11.

(a)

carry

(b)

carried

(c)

carries

(d)

carrying

12.

(a)

food

(b)

feeding

(c)

feed

(d)

freed

SPELLING

Paragraph 1

1.

His igflht from Washington D.C.

2.

…was eyldade

3.

pizza redylevi

4.

He ceadunonn onboard…

5.

one of the hecespta airlines

6.

I just ordered pizza for the eitrne plane

Paragraph 2

7.

like a giatn family

8.

Frontier Airlines said in a atmeentst

9.

care for our sormutesc

10.

at the ctresiyu area

11.

he was dsrriepsu when he took the order

12.

I need to feed my olwhe plane

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

why he wanted to buy everyone pizza. He also told reporters that he knows other pilots who have bought

1  )

An airplane pilot felt sorry for his hungry passengers, so he bought them all pizza. The pilot, Gerhard Bradner, works

(    )

of the airline said he would give Mr Bradner the money for the pizzas. He announced onboard: "Ladies and gentleman, Frontier Airlines is known

(    )

delivery guy at the security area and helped carry the pizzas back to the

(    )

passengers. It is important to note that this isn't the first time one of our pilots has gone above and

(    )

hungry, so he ordered 50 family-sized pizzas. He paid out of his own pocket, but the owner

(    )

food for passengers. Frontier Airlines said in a statement: "Yes, the pilot did buy pizza for the

(    )

he would get a pizza delivery from a Domino's Pizza restaurant near the airport. Then he thought his 157 passengers would also be

(    )

beyond to provide care for our customers." Bradner even got off the plane and went to meet the pizza

(    )

the order and the caller told him: "I need to feed my whole plane."

(    )

for the USA-based Frontier Airlines. His flight from Washington D.C. to Denver was delayed. He felt hungry and thought

(    )

plane. The manager of the Domino's Pizza said he was surprised when he took

(    )

for being one of the cheapest airlines in the US, but your captain is not cheap. I just ordered pizza for the entire plane."

(    )

Mr Bradner said his airline is like a giant family and his passengers are part of that family. That is

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

sorry    hungry    An    felt   his    pilot    for    passengers   airplane    .

2.

thought     he     would     get     a    pizza    He   felt   hungry   and    .

3.

paid     He     pocket     own     his     of     out     .

4.

the     for     cheapest     being     airlines     one     of     Known     .

5.

pizza     for     I     the     just     entire     ordered     plane     .

6.

his     like     family     said     is     giant     Bradner     airline     a     .

7.

he     buy     why     to     pizza     is     wanted     everyone     That     .

8.

He     have     knows     bought     other     food     pilots     who     .

9.

and     above     Gone     care     provide     to     beyond     .

10.

area     delivery     the    the    guy     pizza    security    at    Meet   .

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

An airplane pilot felt apology / sorry for his hungry passengers, so he bought them all pizza. The pilot, Gerhard Bradner, works for / from the USA-based Frontier Airlines. His freight / flight from Washington D.C. to Denver was delayed. He felt hungry and thought he would get a pizza delivery / deliverer from a Domino's Pizza restaurant near / nearly the airport. Then he thought his passengers would also be hungry, so he ordering / ordered 50 family-sized pizzas. He paid out of his own pocketed / pocket, but the owner of the airline said he would give Mr Bradner the money for them / the pizzas. He announced onboard: "Ladies and gentleman, Frontier Airlines is known for being one / once of the cheapest airlines in the US, but your captain is not cheap. I just ordered pizza for the entire / entirely plane."

Mr Bradner said his airline is like a giant's / giant family and his passengers are part / party of that family. That is why he wanted to buy everyone pizza. He also told reporters that he knows another / other pilots who have bought food for passengers. Frontier Airlines said in a stating / statement: "Yes, the pilot did buy pizza for the passengers. It is important to not / note that this isn't the first time one of our pilots has gone above and beyond / behind to provide careful / care for our customers." Bradner even got off the plane and went to meet the pizza delivery guy at the securities / security area and helped carry the pizzas back to the plane / planet. The manager of the Domino's Pizza said he was surprised when he took the order and the caller told him: "I need to feed my hole / whole plane."

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.





INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_n __rpl_n_ p_l_t f_lt s_rry f_r h_s h_ngry p_ss_ng_rs, s_ h_ b__ght th_m _ll p_zz_. Th_ p_l_t, G_rh_rd Br_dn_r, w_rks f_r th_ _S_-b_s_d Fr_nt__r __rl_n_s. H_s fl_ght fr_m W_sh_ngt_n D.C. t_ D_nv_r w_s d_l_y_d. H_ f_lt h_ngry _nd th__ght h_ w__ld g_t _ p_zz_ d_l_v_ry fr_m _ D_m_n_'s P_zz_ r_st__r_nt n__r th_ __rp_rt. Th_n h_ th__ght h_s p_ss_ng_rs w__ld _ls_ b_ h_ngry, s_ h_ _rd_r_d 50 f_m_ly-s_z_d p_zz_s. H_ p__d __t _f h_s _wn p_ck_t, b_t th_ _wn_r _f th_ __rl_n_ s__d h_ w__ld g_v_ Mr Br_dn_r th_ m_n_y f_r th_ p_zz_s. H_ _nn__nc_d _n b__rd: "L_d__s _nd g_ntl_m_n, Fr_nt__r __rl_n_s _s kn_wn f_r b__ng _n_ _f th_ ch__p_st __rl_n_s _n th_ _S, b_t y__r c_pt__n _s n_t ch__p. _ j_st _rd_r_d p_zz_ f_r th_ _nt_r_ pl_n_."

Mr Br_dn_r s__d h_s __rl_n_ _s l_k_ _ g__nt f_m_ly _nd h_s p_ss_ng_rs _r_ p_rt _f th_t f_m_ly. Th_t _s why h_ w_nt_d t_ b_y _v_ry_n_ p_zz_. H_ _ls_ t_ld r_p_rt_rs th_t h_ kn_ws _th_r p_l_ts wh_ h_v_ b__ght f__d f_r p_ss_ng_rs. Fr_nt__r __rl_n_s s__d _n _ st_t_m_nt: "Y_s, th_ p_l_t d_d b_y p_zz_ f_r th_ p_ss_ng_rs. _t _s _mp_rt_nt t_ n_t_ th_t th_s _sn't th_ f_rst t_m_ _n_ _f __r p_l_ts h_s g_n_ _b_v_ _nd b_y_nd t_ pr_v_d_ c_r_ f_r __r c_st_m_rs." Br_dn_r _v_n g_t _ff th_ pl_n_ _nd w_nt t_ m__t th_ p_zz_ d_l_v_ry g_y _t th_ s_c_r_ty _r__ _nd h_lp_d c_rry th_ p_zz_s b_ck t_ th_ pl_n_. Th_ m_n_g_r _f th_ D_m_n_'s P_zz_ s__d h_ w_s s_rpr_s_d wh_n h_ t__k th_ _rd_r _nd th_ c_ll_r t_ld h_m: "_ n__d t_ f__d my wh_l_ pl_n_."

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

an airplane pilot felt sorry for his hungry passengers so he bought them all pizza the pilot gerhard bradner works for the usa-based frontier airlines his flight from washington dc to denver was delayed he felt hungry and thought he would get a pizza delivery from a domino's pizza restaurant near the airport then he thought his passengers would also be hungry so he ordered 50 family-sized pizzas he paid out of his own pocket but the owner of the airline said he would give mr bradner the money for the pizzas he announced onboard "ladies and gentleman frontier airlines is known for being one of the cheapest airlines in the us but your captain is not cheap i just ordered pizza for the entire plane"

mr bradner said his airline is like a giant family and his passengers are part of that family that is why he wanted to buy everyone pizza he also told reporters that he knows other pilots who have bought food for passengers frontier airlines said in a statement "yes the pilot did buy pizza for the passengers it is important to note that this isn't the first time one of our pilots has gone above and beyond to provide care for our customers" bradner even got off the plane and went to meet the pizza delivery guy at the security area and helped carry the pizzas back to the plane the manager of the domino's pizza said he was surprised when he took the order and the caller told him "i need to feed my whole plane"





PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

Anairplanepilotfeltsorryforhishungrypassengers,soheboughtthemallpizza.Thepi
lot,GerhardBradner,worksfortheUSAbasedFrontierAirlines.HisflightfromWashin
gtonD.C.toDenverwasdelayed.Hefelthungryandthoughthewouldgetapizzadeliv
eryfromaDomino'sPizzarestaurantneartheairport.Thenhethoughthispassengers
wouldalsobehungry,soheordered50family-sizedpizzas.Hepaidoutofhisownpoc
ket,buttheowneroftheairlinesaidhewouldgiveMrBradnerthemoneyforthepizz
as.Heannouncedonboard:"Ladiesandgentleman,FrontierAirlinesisknownforbei
ngoneofthecheapestairlinesintheUS,butyourcaptainisnotcheap.Ijustorderedpi
zzafortheentireplane."MrBradnersaidhisairlineislikeagiantfamilyandhispassen
gersarepartofthatfamily.Thatiswhyhewantedtobuyeveryonepizza.Healsotoldre
portersthatheknowsotherpilotswhohaveboughtfoodforpassengers.FrontierAirli
nessaidinastatement:"Yes,thepilotdidbuypizzaforthepassengers.Itisimportantt
onotethatthisisn'tthefirsttimeoneofourpilotshasgoneaboveandbeyondtoprovid
ecareforourcustomers."Bradnerevengotofftheplaneandwenttomeetthepizzadel
iveryguyatthesecurityareaandhelpedcarrythepizzasbacktotheplane.Themanag
eroftheDomino'sPizzasaidhewassurprisedwhenhetooktheorderandthecallertol
dhim:"Ineedtofeedmywholeplane."

FREE WRITING

Write about airplane food for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Airplanes should stop providing food. We should bring our own. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about airplane food. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. AIRPLANE FOOD: Make a poster about airplane food. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. CUSTOMER SERVICE: Write a magazine article about airplanes and customer service. Include imaginary interviews with people who think it's good and those who don't.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to an expert on airplane food. Ask him/her three questions about airplane food. Give him/her three of your opinions of it. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

F

e

F

f

T

g

T

h

F

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

sorry

a.

concerned

2.

delayed

b.

held up

3.

announced

c.

stated

4.

known

d.

recognised

5.

entire

e.

whole

6.

giant

f.

huge

7.

note

g.

bear in mind

8.

provide

h.

give

9.

carry

i.

take

10.

feed

j.

cater for

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

He felt sorry for them

2.

Denver

3.

Near the airport

4.

Family-sized ones

5.

It was one of the cheapest

6.

A giant family

7.

Reporters

8.

From the airport security area

9.

Surprised

10.

Feed the whole plane

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

d

2.

b

3.

d

4.

c

5.

d

6.

c

7.

a

8.

c

9.

b

10.

a

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You