The
1,000 IDEAS
e-Book

Breaking News English

HOME  |   DONATE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
 

 

E-mail this lesson to someone who would like to use it in classroom or study with it.

Follow this site on Facebook.

 

000's more free lessons.

   

 


 
 
 
 LEVEL 3  PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


 See also...
   Level 0
   Level 1
   Level 2


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI
    lesson

* MP3 (British)

* MP3 (N. America)

* MP3 (20 Qs)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Read
    (3 speeds)

* Jumble 1

* Jumble 2

* No spaces

* Text jumble

* QUIZ 

* Gap-fill

* The/An/A Gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Initials

* Initials only

* No letters

* Blank letters

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

Police arrest a coconut (9th September, 2013)

Police officers in the Maldives have arrested a coconut. It had Arabic writing on it. It was a "sura" (a verse from the Koran) and local people got worried about it. They said it was full of black magic and that someone was using it to try and change the results of an election. Police took the coconut to a local police station because it was a "suspicious fruit". They thought the small fruit might affect how people voted in Saturday's national election. People on the island of Guraidhoo believe black magic can stop voters from voting, or make them vote for someone else. The police contacted a "ruqyah" (a good magician), who decided the coconut was a fake and contained no black magic.


 

A police official said: "It seems like it was a joke. Just a prank, so that people will become aware, understand the message, and not do it again." The Huffington Post website claims that black magic can have a big effect on life in the Maldives. In July, a school refused to let a voting box into the building. Teachers were worried it would make students ill. In 2012, Abdulla bin Mohamed Ibrahim, a religious leader in the Maldives, asked the government to make black magic illegal. He said it was a sin to practice black magic. He said it caused a lot of problems for many families and that it was time to do something about it. Mr Ibrahim said black magic has become a major social issue in his country.

Try Level 0, Level 1 or Level 2

Sources:
http://stream.aljazeera.com/story/201309062230-0023033
http://www.haveeru.com.mv/news/39662
http://www.huffingtonpost.com/2013/09/06/police-arrest-coconut-maldives-presidential-election_n_3880700.html?utm_hp_ref=world&ir=World



 

WARM-UPS


 
 
 

1. COCONUTS: Students walk around the class and talk to other students about coconuts. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

police officers / arrest / coconut / results / election / fruit / island / magic / voting / prank / message / website / teachers / religious leader / sins / problems / social issue

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. USES OF A COCONUT: What can we use coconuts for? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

Use?

How?

Hobby

 

 

Food

 

 

Drink

 

 

Building

 

 

Medicine

 

 

Other __________

 

 

4. NAME: Students A strongly believe the name "coconut" should change because it isn't a nut; Students B strongly believe that's stupid.  Change partners again and talk about your conversations.

5. FRUIT: Rank these and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • coconuts

  • pineapples

  • papayas

  • bananas

  • apples

  • strawberries

  • kiwi fruit

  • grapes

6. MAGIC: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word "magic". Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

Police arrested a person dressed up like a coconut.

T / F

b.

Someone tried to use a coconut to change the results of an election.

T / F

c.

Someone wrote something on the coconut in English.

T / F

d.

A good magician said the coconut contained no black magic.

T / F

e.

A website said black magic affected life in the Maldives.

T / F

f.

In 2012, a voting box in a school made students ill.

T / F

g.

A religious leader asked the government to make black magic illegal.

T / F

h.

The leader said black magic wasn't such a big problem in his country.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

full

a.

allow

2

change

b.

problem

3.

suspicious

c.

imitation

4.

verse

d.

trick

5.

fake

e.

dishonest-looking

6.

joke

f.

filled

7.

let

g.

unlawful

8.

ill

h.

affect

9.

illegal

i.

sick

10.

issue

j.

poem

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

They said it was full

a.

results of an election

2

try and change the

b.

effect on life

3.

affect how

c.

it was a joke

4.

make them vote

d.

no black magic

5.

the coconut was a fake and contained

e.

social issue in his country

6.

It seems like

f.

students ill

7.

black magic can have a big

g.

of black magic

8.

worried it would make

h.

practise black magic

9.

it was a sin to

i.

for someone else

10.

black magic has become a major

j.

people voted

GAP FILL

Police officers in the Maldives have arrested a coconut. It had Arabic writing on it. It was a "sura" (a (1) ____________ from the Koran) and (2) ____________people got worried about it. They said it was full of black magic and that someone was using it to try and change the (3) ____________of an election. Police took the coconut to a local police station because it was a "(4) ____________fruit". They thought the small fruit might affect how people (5) ____________in Saturday's national election. People on the island of Guraidhoo believe black magic can stop  (6) ____________from voting, or make them vote for someone else. The police (7) ____________a "ruqyah" (a good magician), who decided the coconut was a (8) ____________and contained no black magic.

 

 

contacted
local
voters
suspicious
verse
fake
results
voted

A police official said: "It seems like it was a (9) ____________. Just a prank, so that people will become (10) ____________, understand the message, and not do it again." The Huffington Post website claims that black magic can have a big (11) ____________on life in the Maldives. In July, a school refused to let a voting box into the building. Teachers were worried it would make students (12) ____________. In 2012, Abdulla bin Mohamed Ibrahim, a (13) ____________leader in the Maldives, asked the government to make black magic illegal. He said it was a (14) ____________to practice black magic. He said it caused a lot of problems for many families and that it was time to do (15) ____________about it. Mr Ibrahim said black magic has become a (16) ____________social issue in his country.

 

something
effect
aware
religious
major
joke
sin
ill

LISTENING – Guess the answers. Listen to check

1)

They said it was full of ______

 

a.  black magical
b.  black magician
c.  black magicians
d.  black magic

2)

The young coconut had Arabic ______

 

a.  writing in it
b.  writing on it
c.  writing an it
d.  writing and it

3)

how people voted in Saturday's ______

 

a.  national elective
b.  national elections
c.  national election
d.  national electing

4)

stop voters from voting, or make them vote ______

 

a.  from someone else
b.  for someone else
c.  of someone else
d.  through someone else

5)

The police contacted a "ruqyah" (a good magician), who decided the ______

 

a.  coconut was a take
b.  coconut was a fake
c.  coconut was a lake
d.  coconut was a make

6)

The Huffington Post website claims that black magic can have a big ______

 

a.  effect on life
b.  effect on rife
c.  effect on live
d.  effect on lives

7)

Teachers were worried it would ______

 

a.  make students ill
b.  make students will
c.  make students till
d.  make students bill

8)

asked the government to make ______

 

a.  black magic legal
b.  black magic illegals
c.  black magic illegally
d.  black magic illegal

9)

He said it caused a ______

 

a.  lot of problems
b.  rot of problems
c.  load of problems
d.  loads of problems

10)

black magic has become a major social ______ country

 

a.  issue in his
b.  tissue in his
c.  reissue in his
d.  issues in his

LISTENING – Listen and fill in the gaps

Police officers in the Maldives (1) ___________________ coconut. It had Arabic writing on it. It was a "sura" (a verse from the Koran) and local people got worried about it. They (2) ___________________ black magic and that someone was using it to try and change the results of an election. Police took the coconut (3) ___________________ station because it was a "suspicious fruit". They thought the small (4) ___________________ how people voted in Saturday's national election. People on the island of Guraidhoo believe black magic can stop voters (5) ___________________ voting, or make them vote (6) ___________________. The police contacted a "ruqyah" (a good magician), who decided the coconut was a fake and contained no black magic.

A police official said: "It (7) ___________________ a joke. Just a prank, so that people will become aware, understand the message, and not do it again." The Huffington Post (8) ___________________ black magic can have a big effect on life in the Maldives. In July, a school refused to let a voting (9) ___________________. Teachers were worried it would make students ill. In 2012, Abdulla bin Mohamed Ibrahim, a religious leader in the Maldives, (10) ___________________ to make black magic illegal. He said it was a sin to practice black magic. He (11) ___________________ of problems for many families and that it was time to do something about it. Mr Ibrahim said black magic has become (12) ___________________ in his country.

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What did people think was in the coconut?

2.

What did they think the coconut would change?

3.

What language did people use to write on the coconut?

4.

On what day did the election take place?

5.

Who decided the coconut contained no black magic?

6.

What did the police say it seemed like?

7.

What website said black magic affected life in the Maldives?

8.

What were teachers worried about?

9.

What did a religious leader say it was a sin to do in the Maldives?

10.

What did the leader say black magic has become?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What did people think was in the coconut?

6.

What did the police say it seemed like?

 

a) gold
b) black magic
c) election results
d) coconut milk

 

a) a joke
b) a peanut
c) a website
d) a tree

2.

What did they think the coconut would change?

7.

What website said black magic affected life in the Maldives?

 

a) its shape
b) the future
c) its taste
d) an election

 

a) Al Jazeera
b) CNN
c) Huffington Post
d) BBC

3.

What language did people use to write on the coconut?

8.

What were teachers worried about?

 

a) Sanskrit
b) Hindi
c) Arabic
d) English

 

a) children getting ill
b) a coconut disease
c) major social issues
d) their salaries

4.

On what day did the election take place?

9.

What did a religious leader say it was a sin to do in the Maldives?

 

a) Saturday
b) Sunday
c) Monday
d) Tuesday

 

a) eat coconuts on Fridays
b) have a major social issue
c) cut down coconut trees
d) black magic

5.

Who decided the coconut contained no black magic?

10.

What did the leader say black magic has become?

 

a) a police officer
b) a magician
c) the Maldives' leader
d) a coconut farmer

 

a) accepted
b) a joke
c) a major social issue
d) a prank

ROLE PLAY

Role  A – Coconut

You think coconuts are the best tropical fruit. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fruit. Also, tell the others which is the worst of these (and why): papayas, bananas or pineapples.

Role  B – Papaya

You think papayas are the best tropical fruit. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fruit. Also, tell the others which is the worst of these (and why): coconuts, bananas or pineapples.

Role  C – Banana

You think bananas are the best tropical fruit. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fruit. Also, tell the others which is the worst of these (and why): papayas, coconuts or pineapples.

Role  D – Pineapple

You think pineapples are the best tropical fruit. Tell the others three reasons why. Tell them things that are wrong with their fruit. Also, tell the others which is the worst of these (and why): papayas, bananas or coconuts.

AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'black' and 'magic'.

black

magic

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • full
  • young
  • verse
  • how
  • stop
  • fake
  • joke
  • again
  • refused
  • ill
  • sin
  • major

COCONUTS SURVEY

Write five GOOD questions about coconuts in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

COCONUTS DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'coconut'?

c)

What do you think about what you read?

d)

Do you like the taste of coconut?

e)

What do you think when you see a beach lined with coconut trees?

f)

Were the Maldives police right to take the coconut to the police station?

g)

Do you believe in black magic?

h)

Do you believe in any kind of magic?

i)

What things can change how people vote?

---------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

What do you know about coconuts?

c)

What would you do if you saw a "suspicious" fruit?

d)

Why is a coconut called a coconut, when it is not a nut?

e)

Why do you think people believe in black magic?

f)

Should black magic be made illegal?

g)

What's your favourite food or drink that has coconut in it?

h)

How many different ways can you use a coconut?

i)

What questions would you like to ask the arresting police officer?

DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

LANGUAGE - CLOZE

Police officers in the Maldives have (1) ____ a coconut. It had Arabic writing on it. It was a "sura" (a verse from the Koran) and (2) ____ people got worried about it. They said it was full of black magic and that someone was (3) ____ it to try and change the results of an election. Police took the coconut to a local police station because it was a "(4) ____ fruit". They thought the small fruit might affect how people voted in Saturday's national election. People on the island of Guraidhoo believe black magic can stop voters from (5) ____, or make them vote for someone else. The police contacted a "ruqyah" (a good magician), who decided the coconut was a fake and contained (6) ____ black magic.

A police official said: "It seems like it was a joke. Just a prank, so that people will become (7) ____, understand the message, and not do it again." The Huffington Post website claims that black magic can have a big effect on (8) ____ in the Maldives. In July, a school (9) ____ to let a voting box into the building. Teachers were worried it would make students ill. In 2012, Abdulla bin Mohamed Ibrahim, a religious leader in the Maldives, (10) ____ the government to make black magic illegal. He said it was a sin to practice black magic. He said it caused a lot of problems for many families and that it was (11) ____ to do something about it. Mr Ibrahim said black magic has become a (12) ____ social issue in his country.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

arrest

(b)

arrests

(c)

arresting

(d)

arrested

2.

(a)

near

(b)

close

(c)

next

(d)

local

3.

(a)

user

(b)

using

(c)

users

(d)

uses

4.

(a)

suspicion

(b)

suspiciously

(c)

suspicious

(d)

suspicions

5.

(a)

voting

(b)

voted

(c)

votes

(d)

voters

6.

(a)

no

(b)

non

(c)

not

(d)

now

7.

(a)

knowledge

(b)

understand

(c)

comprehension

(d)

aware

8.

(a)

life

(b)

live

(c)

lively

(d)

lifer

9.

(a)

made

(b)

refused

(c)

recycled

(d)

ordered

10.

(a)

tell

(b)

apologized

(c)

asked

(d)

whispered

11.

(a)

watch

(b)

seconds

(c)

time

(d)

minute

12.

(a)

million

(b)

most

(c)

meant

(d)

major

SPELLING

Paragraph 1

1.

Police isfforce in the Maldives

2.

try and change the ssrletu

3.

it was a "ipsscsuuio fruit"

4.

Saturday's national elntocei

5.

a good iiamgcan

6.

oncadneit no black magic

Paragraph 2

7.

understand the sgsmaee

8.

a school suerefd to let…

9.

a glierisou leader

10.

a sin to iceratps (UK) aerpccit (USA) black magic

11.

it scuade a lot of problems

12.

black magic has become a major social iuess

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

from the Koran) and local people got worried about it. They said it was full of black

(    )

magician), who decided the coconut was a fake and contained no black magic.

1  )

Police officers in the Maldives have arrested a coconut. It had Arabic writing on it. It was a "sura" (a verse

(    )

about it. Mr Ibrahim said black magic has become a major social issue in his country.

(    )

have a big effect on life in the Maldives. In July, a school refused to let a voting box into the building. Teachers were

(    )

aware, understand the message, and not do it again." The Huffington Post website claims that black magic can

(    )

A police official said: "It seems like it was a joke. Just a prank, so that people will become

(    )

worried it would make students ill. In 2012, Abdulla bin Mohamed Ibrahim, a religious leader

(    )

magic and that someone was using it to try and change the results of an election. Police took the coconut to a local

(    )

black magic. He said it caused a lot of problems for many families and that it was time to do something

(    )

stop voters from voting, or make them vote for someone else. The police contacted a "ruqyah" (a good

(    )

in the Maldives, asked the government to make black magic illegal. He said it was a sin to practice

(    )

police station because it was a "suspicious fruit". They thought the small fruit might

(    )

affect how people voted in Saturday's national election. People on the island of Guraidhoo believe black magic can

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

have    coconut    officers    Maldives    a    Police    the    arrested    in.

2.

full     They     of     said     black     it     magic     was.    

3.

to    it    Using    election    an   of    results    the   change    and    try.

4.

took     to     police     Police     coconut     local     the     a     station.    

5.

magic    The    coconut    was    a    fake    and   contained   no    black.    

6.

was     A    it    like    said:    joke."    seems    official    a   "It     police

7.

worried     ill     it     would     Teachers     make     were     students.    

8.

the     black     Asked     make     to     illegal     government     magic.    

9.

families    many   for    problems   of   lot    a    caused    it    said    He.

10.

magic     social     has     issue     become     a     Black     major.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

Police officers in the Maldives have arrested a coconut. It had Arabic writing / wrote on it. It was a "sura" (a verse from the Koran) and locally / local people got worried about it. They said it was filled / full of black magic and that someone was using / use it to try and change the / a results of an election. Police took the coconut to a local police station because it was a "suspicious fruit / fruity". They thought the small fruit might effect / affect how people voted on / in Saturday's national election. People on the island of Guraidhoo believe black magic can stop voters from voting / vote, or make them vote for someone else. The police contacted a "ruqyah" (a good magician), who decided the coconut was a fake / flake and contained no black magic.

A police official said: "It seems like it was a joke. Just a plank / prank, so that people will become beware / aware, understand the message / massage, and not do it again." The Huffington Post website claiming / claims that black magic can have a big affect / effect on life in the Maldives. In July, a school refused / refusing to let a voting box into the building. Teachers were / was worried it would make students will / ill. In 2012, Abdulla bin Mohamed Ibrahim, a religious leader in the Maldives, asked the government to make black magic illegal. He said it was a sin / win to practice black magic. He said it caused a lot of problems for many families and that it was time to do something about it. Mr Ibrahim said black magic has become a major social / socially issue in his country.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

P_l_c_ _ff_c_rs _n th_ M_ld_v_s h_v_ _rr_st_d _ c_c_n_t. _t h_d _r_b_c wr_t_ng _n _t. _t w_s _ "s_r_" (_ v_rs_ fr_m th_ K_r_n) _nd l_c_l p__pl_ g_t w_rr__d _b__t _t. Th_y s__d _t w_s f_ll _f bl_ck m_g_c _nd th_t s_m__n_ w_s _s_ng _t t_ try _nd ch_ng_ th_ r_s_lts _f _n _l_ct__n. P_l_c_ t__k th_ c_c_n_t t_ _ l_c_l p_l_c_ st_t__n b_c__s_ _t w_s _ "s_sp_c___s fr__t". Th_y th__ght th_ sm_ll fr__t m_ght _ff_ct h_w p__pl_ v_t_d _n S_t_rd_y's n_t__n_l _l_ct__n. P__pl_ _n th_ _sl_nd _f G_r__dh__ b_l__v_ bl_ck m_g_c c_n st_p v_t_rs fr_m v_t_ng, _r m_k_ th_m v_t_ f_r s_m__n_ _ls_. Th_ p_l_c_ c_nt_ct_d _ "r_qy_h" (_ g__d m_g_c__n), wh_ d_c_d_d th_ c_c_n_t w_s _ f_k_ _nd c_nt__n_d n_ bl_ck m_g_c.

_ p_l_c_ _ff_c__l s__d: "_t s__ms l_k_ _t w_s _ j_k_. J_st _ pr_nk, s_ th_t p__pl_ w_ll b_c_m_ _w_r_, _nd_rst_nd th_ m_ss_g_, _nd n_t d_ _t _g__n." Th_ H_ff_ngt_n P_st w_bs_t_ cl__ms th_t bl_ck m_g_c c_n h_v_ _ b_g _ff_ct _n l_f_ _n th_ M_ld_v_s. _n J_ly, _ sch__l r_f_s_d t_ l_t _ v_t_ng b_x _nt_ th_ b__ld_ng. T__ch_rs w_r_ w_rr__d _t w__ld m_k_ st_d_nts _ll. _n 2012, _bd_ll_ b_n M_h_m_d _br_h_m, _ r_l_g___s l__d_r _n th_ M_ld_v_s, _sk_d th_ g_v_rnm_nt t_ m_k_ bl_ck m_g_c _ll_g_l. H_ s__d _t w_s _ s_n t_ pr_ct_c_ bl_ck m_g_c. H_ s__d _t c__s_d _ l_t _f pr_bl_ms f_r m_ny f_m_l__s _nd th_t _t w_s t_m_ t_ d_ s_m_th_ng _b__t _t. Mr _br_h_m s__d bl_ck m_g_c h_s b_c_m_ _ m_j_r s_c__l _ss__ _n h_s c__ntry.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

police officers in the maldives have arrested a coconut it had arabic writing on it it was a "sura" (a verse from the koran) and local people got worried about it they said it was full of black magic and that someone was using it to try and change the results of an election police took the coconut to a local police station because it was a "suspicious fruit" they thought the small fruit might affect how people voted in saturday's national election people on the island of guraidhoo believe black magic can stop voters from voting or make them vote for someone else the police contacted a "ruqyah" (a good magician) who decided the coconut was a fake and contained no black magic

a police official said "it seems like it was a joke just a prank so that people will become aware understand the message and not do it again" the huffington post website claims that black magic can have a big effect on life in the maldives in july a school refused to let a voting box into the building teachers were worried it would make students ill in 2012 abdulla bin mohamed ibrahim a religious leader in the maldives asked the government to make black magic illegal he said it was a sin to practice black magic he said it caused a lot of problems for many families and that it was time to do something about it mr ibrahim said black magic has become a major social issue in his country

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

PoliceofficersintheMaldiveshavearrestedacoconut.IthadArabicwriti
ngonit.Itwasa"sura"(aversefromtheKoran)andlocalpeoplegotworrie
daboutit.Theysaiditwasfullofblackmagicandthatsomeonewasusingit
totryandchangetheresultsofanelection.Policetookthecoconuttoaloc
alpolicestationbecauseitwasa"suspiciousfruit".Theythoughtthesmal
lfruitmightaffecthowpeoplevotedinSaturday'snationalelection.Peop
leontheislandofGuraidhoobelieveblackmagiccanstopvotersfromvoti
ng,ormakethemvoteforsomeoneelse.Thepolicecontacteda"ruqyah"
(agoodmagician),whodecidedthecoconutwasafakeandcontainedno
blackmagic.Apoliceofficialsaid:"Itseemslikeitwasajoke.Justaprank,
sothatpeoplewillbecomeaware,understandthemessage,andnotdoit
again."TheHuffingtonPostwebsiteclaimsthatblackmagiccanhaveabi
geffectonlifeintheMaldives.InJuly,aschoolrefusedtoletavotingboxint
othebuilding.Teacherswereworrieditwouldmakestudentsill.In2012,
AbdullabinMohamedIbrahim,areligiousleaderintheMaldives,askedt
hegovernmenttomakeblackmagicillegal.Hesaiditwasasintopractice
blackmagic.Hesaiditcausedalotofproblemsformanyfamiliesandthati
twastimetodosomethingaboutit.MrIbrahimsaidblackmagichasbeco
meamajorsocialissueinhiscountry.

FREE WRITING

Write about coconuts for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Compare and contrast coconuts and peanuts.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about coconuts. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. COCONUTS: Make a poster about coconuts and their uses. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. BLACK MAGIC: Write a magazine article about black magic. Include imaginary interviews with people who believe in it and people who don't.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to a coconut expert. Ask him/her three questions about coconuts. Give him/her three of your opinions on them. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

F

d

T

e

T

f

F

g

T

h

F

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

full

a.

filled

2

change

b.

affect

3.

suspicious

c.

dishonest-looking

4.

verse

d.

poem

5.

fake

e.

imitation

6.

joke

f.

trick

7.

let

g.

allow

8.

ill

h.

sick

9.

illegal

i.

unlawful

10.

issue

j.

problem

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Black magic

2.

Election results

3.

Arabic

4.

Saturday

5.

A good magician (a "ruqyah")

6.

A joke

7.

The Huffingtom Post

8.

That students would get ill

9.

Practise black magic

10.

A major social issue

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

b

2.

d

3.

c

4.

a

5.

b

6.

a

7.

c

8.

a

9.

d

10.

c

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2013 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy