My 1,000
Ideas
e-Book

Breaking News English

HOME  |  HELP MY SITE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
 
 
40+ activities
 PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI
    lesson    (PDF)

* MP3 (UK male)

* MP3 (USA female)

* MP3 (20 questions)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Reading
    (200 - 500 wpm)

* Text jumble 15

* Text jumble 24

* No spaces

* Sentence jumble

* QUIZ 

* Grammar gap-fill

* Articles gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Missing letters

* Initials only

* No letters

* Fill-in-the-blank

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

The Louvre is most visited art gallery (31st March, 2013)

The Louvre in Paris has topped a list of the world's most visited art museums. The annual survey of galleries and attendance was taken by the "Art Newspaper". Its results put the Louvre in the top spot with around 9.7 million visitors in 2012. That was a jump of over a million from the previous year. New York's Metropolitan Museum of Art was the second most visited venue, with three London museums filling the third, fourth and fifth positions. The most popular exhibition of the year was the Dutch Old Masters at Tokyo's Metropolitan Art Museum, which attracted over 10,000 art lovers a day. The continuing popularity of the Louvre was boosted last year by the opening of its new wing dedicated to Islamic art.


 

The survey showed that while traditional art was popular in Japan, contemporary and modern art dominated the top exhibitions in Europe. It also highlighted Brazil as an up-and-coming destination for art. The newspaper said: "The appetite of Brazilians for exhibitions is remarkable…especially for the non-charging shows organised by the Centro Cultural Banco do Brasil. The exhibition halls in its Rio de Janeiro space were crowded thanks to an ambitious visual history of the Amazon." The publication also noted how, "the spiritual power of artifacts" proved popular. Japan's Shoso-in temple exhibition drew over 14,240 visitors a day, "to venerate as well as admire a selection of temple treasures".

Sources:
http://www.globalpost.com/dispatch/news/culture-lifestyle/130328/louvre-most-visited-museum-2012
http://www.theartnewspaper.com/articles/Attendance+survey+2012%3A+Tour+de+force+show+puts+Tokyo+on+top/29142


 
 

WARM-UPS

SHARE THIS LESSON: E-mail this lesson to someone who would like to use it in classroom or study with it.

000's more free lessons.

1. ART GALLERIES: Students walk around the class and talk to other students about art galleries. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

Paris / art museums / annual survey / attendance / exhibition / art lovers / boosted / traditional art / modern art / destination / appetite / remarkable / spiritual / temple

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. ART: What are the good and bad points of these? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

Good points

Bad points

Portraits

 

 

Landscapes

 

 

Still life

 

 

Calligraphy

 

 

Installation art

 

 

Pop art

 

 

4. MODERN ART: Students A strongly believe modern art is netter than "older" art; Students B strongly believe modern art is rubbish and traditional art is best.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK

See a sample

5. EXHIBITIONS: Rank these and share your rankings with your partner. Put the one you most want to see at the top. Change partners often and share your rankings.

  • Leonardo da Vinci
  • Japanese manga art
  • 14th-century China
  • graffiti art
  • African sculpture
  • Australian Aboriginal
  • prehistoric art
  • Arabic calligraphy

6. MUSEUM: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'museum'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.



 

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

The Louvre came top of a list of museums of the past decade.

T / F

b.

The Louvre attracted almost 10 million visitors in 2012.

T / F

c.

Three London museums were in the survey's top five.

T / F

d.

The Louvre was more popular because of a new home for Islamic art.

T / F

e.

Modern art was more popular in Japan than it was in Europe.

T / F

f.

The survey showed the number of art lovers in Brazil declined sharply.

T / F

g.

There was a very unusual exhibition in the Amazon rainforest.

T / F

h.

An exhibition at a Japanese temple drew over 14,000 visitors a day.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

topped

a.

drew

2

annual

b.

emerging

3.

venue

c.

yearly

4.

attracted

d.

present-day

5.

dedicated

e.

relics

6.

contemporary

f.

headed

7.

up-and-coming

g.

array

8.

appetite

h.

destination

9.

artifacts

i.

passion

10.

selection

j.

devoted

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

The Louvre in Paris has topped

a.

visited venue

2

That was a jump

b.

destination for art

3.

the second most

c.

wing dedicated to Islamic art

4.

attracted over 10,000 art

d.

halls

5.

the opening of its new

e.

of over a million

6.

Brazil as an up-and-coming

f.

of artifacts

7.

exhibition

g.

a list

8.

an ambitious visual

h.

of temple treasures

9.

the spiritual power

i.

lovers a day

10.

admire a selection

j.

history of the Amazon



 

GAP FILL

The Louvre in Paris has (1) ____________ a list of the world's most visited art museums. The annual (2) ____________ of galleries and attendance was taken by the "Art Newspaper". Its results put the Louvre in the top spot with around 9.7 million visitors in 2012. That was a (3) ____________ of over a million from the previous year. New York's Metropolitan Museum of Art was the second most visited (4) ____________, with three London museums (5) ____________ the third, fourth and fifth positions. The most popular exhibition of the year was the Dutch Old Masters at Tokyo's Metropolitan Art Museum, which (6) ____________ over 10,000 art lovers a day. The continuing popularity of the Louvre was (7) ____________ last year by the opening of its new (8) ____________ dedicated to Islamic art.

 

 

 

venue
wing
survey
attracted
jump
topped
boosted
filling

The survey showed that while traditional art was popular in Japan, (9) ____________ and modern art dominated the top exhibitions in Europe. It also highlighted Brazil as an up-and-(10) ____________ destination for art. The newspaper said: "The (11) ____________ of Brazilians for exhibitions is remarkable…especially for the non-charging shows organised by the Centro Cultural Banco do Brasil. The exhibition (12) ____________ in its Rio de Janeiro space were crowded thanks to an (13) ____________ visual history of the Amazon." The publication also noted how, "the spiritual (14) ____________ of artifacts" proved popular. Japan's Shoso-in temple exhibition (15) ____________ over 14,240 visitors a day, "to venerate as well as admire a selection of temple(16) ____________ ".

 

 

appetite
ambitious
contemporary
drew
treasures
coming
halls
power


 
 

LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

The Louvre in Paris has ______ the world's most-visited art museums.

 

a.  tipped a list of
b.  tapped a list of
c.  topped a list of
d.  stopped a list of

2)

That was a jump of over a million ______ year

 

a.  from the previous
b.  from a previous
c.  from all previous
d.  from that previous

3)

three London museums ______, fourth and fifth positions

 

a.  filing the third
b.  filling the third
c.  failing the third
d.  feeling the third

4)

The continuing popularity of the Louvre ______

 

a.  was boasted last year
b.  was basted last year
c.  was bested last year
d.  was boosted last year

5)

the opening of its new ______ Islamic art

 

a.  wing dedicating to
b.  wing dedication to
c.  wing dedicates to
d.  wing dedicated to

6)

contemporary and modern art ______ exhibitions in Europe

 

a.  dominated the top
b.  dominated the top
c.  dominated the top
d.  dominated the top

7)

It also highlighted Brazil as an ______ for art

 

a.  up-and-coming destination
b.  up-and-coming destination
c.  up-and-coming destination
d.  up-and-coming destination

8)

______ Brazilians for exhibitions is remarkable

 

a.  The appetite of
b.  The appetite of
c.  The appetite of
d.  The appetite of

9)

The publication also noted how, "the ______" proved popular

 

a.  spiritual power of artifacts
b.  spiritual power of artifacts
c.  spiritual power of artifacts
d.  spiritual power of artifacts

10)

______ as admire a selection of temple treasures

 

a.  venerate as well
b.  venerate as well
c.  venerate as well
d.  venerate as well

LISTENING – Listen and fill in the gaps

The Louvre in Paris (1) ________________________ the world's most visited art museums. The (2) ________________________ attendance was taken by the "Art Newspaper". Its results put the Louvre in the top spot with around 9.7 million visitors in 2012. That was (3) ______________________ from the previous year. New York's Metropolitan Museum of Art was the (4) ________________________, with three London museums filling the third, fourth and fifth positions. The most popular exhibition of the year was the Dutch Old Masters at Tokyo's Metropolitan Art Museum, which attracted over (5) ________________________. The continuing popularity of the Louvre was (6) ________________________ opening of its new wing dedicated to Islamic art.

The (7) ________________________ traditional art was popular in Japan, contemporary and modern (8) ________________________ exhibitions in Europe. It also highlighted Brazil as an (9) ________________________ for art. The newspaper said: "The appetite of Brazilians for exhibitions is remarkable…especially (10) ________________________ organised by the Centro Cultural Banco do Brasil. The exhibition halls in its Rio de Janeiro space were crowded (11) ________________________ visual history of the Amazon." The publication also noted how, "the spiritual power of artifacts" proved popular. Japan's Shoso-in temple exhibition drew over 14,240 visitors a day, "to (12) ________________________ a selection of temple treasures".


 
 

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

How often does the Art Newspaper conduct its survey?

2.

How many people visited the Louvre in 2012?

3.

In which city was the fifth most popular museum?

4.

Where was 2012's most popular exhibition?

5.

In what part of the Louvre can people see Islamic art?

6.

What was more popular in Japan than in Europe?

7.

What did a newspaper say was remarkable about Brazilians?

8.

What kind of shows in particular did Brazilians like?

9.

What Brazilian exhibition was ambitious?

10.

What did over 14,000 go to see every day in a Japanese temple?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

How often does the Art Newspaper conduct its survey?

6.

What was more popular in Japan than in Europe?

 

a) once every two years
b) yearly
c) once a decade
d) biannually

 

a) traditional art
b) manga art
c) calligraphy
d) contemporary art

2.

How many people visited the Louvre in 2012?

7.

What did a newspaper say was remarkable about Brazilians?

 

a) almost 970,000
b) exactly 19.7 million
c) about 97,000,000
d) around 9,700,000

 

a) their thirst for painting
b) their passion for art
c) their appetite for exhibitions
d) their hunger for visual history

3.

In which city was the fifth most popular museum?

8.

What kind of shows in particular did Brazilians like?

 

a) Paris
b) New York
c) London
d) Tokyo

 

a) free ones
b) Dutch masters
c) spiritual artifacts
d) ones on exhibitions

4.

Where was 2012's most popular exhibition?

9.

What Brazilian exhibition was ambitious?

 

a) Tokyo
b) Paris
c) Rio de Janeiro
d) Holland

 

a) contemporary Brazilian artists
b) indigenous artists
c) a history of Brazil's favelas
d) a visual history of the Amazon

5.

In what part of the Louvre can people see Islamic art?

10.

What did over 14,000 go to see every day in a Japanese temple?

 

a) the oldest part
b) a new wing
c) the glass pyramid
d) in all different parts

 

a) temple drawings
b) veneration
c) temple relics
d) spiritual powers

ROLE PLAY

Role  A – Modern art lover

You think modern art is best. Tell the others three reasons why. You hate traditional art. Tell the others three reasons why. You think schoolchildren should be taught to express themselves via modern art.

Role  B – Traditional art lover

You think traditional art is best. Tell the others three reasons why. You hate modern art. Tell the others three reasons why. You think schoolchildren should be taught the history of art. Learning modern art in schools is a waste of time.

Role  C – Art teacher

You think no art is best – it is all great. Tell the others three reasons why. If you hear someone attacking an art form, tell them they are wrong. You think schoolchildren should spend more time in school studying any art that interests them.

Role  D – School student

You don't understand why people are so interested in art. You think photos on the Internet are better than art. Ask the others why art is so important. You think it is better to study computer coding at school, not art.

AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'art' and 'museum'.

art

museum

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • list
  • spot
  • jump
  • filling
  • 10,000
  • wing
  • popular
  • up
  • charging
  • halls
  • proved
  • admire

ART GALLERIES SURVEY

Write five GOOD questions about art galleries in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

ART DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'art'?

c)

How important are art galleries?

d)

What do you know about and think of the Louvre?

e)

What's your favourite art museum and why?

f)

How do you feel when you visit an art gallery?

g)

How great is your interest in art?

h)

What's your favourite genre of art and why?

i)

Do you ever think a lot of art is not really art?

j)

Can anyone become an artist?

---------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

Do you prefer modern art or traditional art?

c)

Which part of the world has the best art?

d)

Are today's artists as good as the old masters?

e)

How different would the world be without art?

f)

Which artist would you like to be in a different life?

g)

What kind of art should children learn in schools?

h)

How good are the art galleries in your country?

i)

What is art?

j)

What questions would you like to ask a famous artist?

DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

The Louvre in Paris has (1) ____ a list of the world's most visited art museums. The annual survey of galleries and attendance was (2) ____ by the "Art Newspaper". Its results put the Louvre in the top spot with around 9.7 million visitors in 2012. That was a (3) ____ of over a million from the previous year. New York's Metropolitan Museum of Art was the second most visited venue, with three London museums    (4) ____ the third, fourth and fifth positions. The most popular exhibition of the year was the Dutch Old Masters at Tokyo's Metropolitan Art Museum, which attracted over 10,000 art (5) ____ a day. The continuing popularity of the Louvre was boosted last year by the opening of its new (6) ____ dedicated to Islamic art.

The survey showed that (7) ____ traditional art was popular in Japan, contemporary and modern art dominated the top exhibitions in Europe. It also highlighted Brazil as an up-and-(8) ____  destination for art. The newspaper said: "The (9) ____ of Brazilians for exhibitions is remarkable…especially for the non-charging shows organised by the Centro Cultural Banco do Brasil. The exhibition (10) ____ in its Rio de Janeiro space were crowded thanks to an ambitious visual history of the Amazon." The publication also noted how, "the spiritual power of artifacts" (11) ____ popular. Japan's Shoso-in temple exhibition drew over 14,240 visitors a day, "to (12) ____  as well as admire a selection of temple treasures".

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

tapped

(b)

tipped

(c)

topped

(d)

stopped

2.

(a)

taken

(b)

given

(c)

done

(d)

been

3.

(a)

jump

(b)

hop

(c)

skip

(d)

stride

4.

(a)

filling

(b)

filler

(c)

filled

(d)

fills

5.

(a)

darlings

(b)

lovers

(c)

sweethearts

(d)

spouses

6.

(a)

soar

(b)

cabal

(c)

faction

(d)

wing

7.

(a)

once

(b)

because

(c)

while

(d)

as

8.

(a)

came

(b)

gone

(c)

going

(d)

coming

9.

(a)

appetite

(b)

aperitif

(c)

appetizing

(d)

appetizer

10.

(a)

corridors

(b)

halls

(c)

passages

(d)

entrances

11.

(a)

proven

(b)

proved

(c)

proof

(d)

proofed

12.

(a)

veneered

(b)

venerating

(c)

venerate

(d)

venerable

SPELLING

Paragraph 1

1.

annual syevru

2.

the eiopurvs year

3.

the second most visited enevu

4.

popular inhoxebiit

5.

The continuing yuopartlpi of the Louvre

6.

its new wing edtdeicad to Islamic art

Paragraph 2

7.

toopcmrnyrea and modern art

8.

an up-and-coming iastoidennt for art

9.

The ptpaiete of Brazilians

10.

an iaomsubti visual history

11.

the spiritual power of tsacftira

12.

temple rureetssa

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

spot with around 9.7 million visitors in 2012. That was a jump of over a million from the

(    )

by the Centro Cultural Banco do Brasil. The exhibition halls in its Rio de Janeiro space were crowded thanks

(    )

art was popular in Japan, contemporary and modern art dominated the top exhibitions in Europe. It also highlighted Brazil as an up-

(    )

popularity of the Louvre was boosted last year by the opening of its new wing dedicated to Islamic art.

(    )

and-coming destination for art. The newspaper said: "The appetite of Brazilians

(    )

for exhibitions is remarkable…especially for the non-charging shows organised

(    )

popular. Japan's Shoso-in temple exhibition drew over 14,240 visitors a day, "to venerate as well as admire a selection of temple treasures".

1  )

The Louvre in Paris has topped a list of the world's most visited art museums. The annual survey

(    )

filling the third, fourth and fifth positions. The most popular exhibition of the year was the Dutch Old Masters at

(    )

to an ambitious visual history of the Amazon." The publication also noted how, "the spiritual power of artifacts" proved

(    )

The survey showed that while traditional

(    )

of galleries and attendance was taken by the "Art Newspaper". Its results put the Louvre in the top

(    )

Tokyo's Metropolitan Art Museum, which attracted over 10,000 art lovers a day. The continuing

(    )

previous year. New York's Metropolitan Museum of Art was the second most visited venue, with three London museums

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

the   world's   most    visited    art    museums    Topped    a   list     of.    

2.

over   a   the   a   jump   That   previous  million   of   was  year   from.    

3.

most     exhibition     the     The     popular     of     year

4.

of     the     The     Louvre     continuing     was     popularity    boosted.    

5.

of    its    new    wing    dedicated    to    Islamic    art    The    opening.    

6.

in     dominated     Europe     the     top     Modern     exhibitions     art.    

7.

destination    coming    -    and    -    up    an    as    Brazil     art     for.    

8.

remarkable    Brazilians    for    The    exhibitions     appetite     is     of.    

9.

an     history     Amazon    to    visual    the    Thanks    ambitious     of.    

10.

treasures   Venerate   as   well   as   admire   a   selection   of   temple.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

The Louvre in Paris has topped / toppled a list of the world's most visited art museums. The annual survey of galleries and attending / attendance was taken / given by the "Art Newspaper". Its results put the Louvre in the top spot / post with around 9.7 million visitors in 2012. That was a jump / skip of over a million from the previous year. New York's Metropolitan Museum of Art was the second most visited avenue / venue, with three London museums filling / filing the third, fourth and fifth positions. The most popular exhibition of the year was the Dutch Old Masters at Tokyo's Metropolitan Art Museum, which attracted / abstracted over 10,000 art darlings / lovers a day. The continuing popularity of the Louvre was boosted last year by the opening of its new wing / leg dedicated to Islamic art.

The survey showed that because / while traditional art was popular in Japan, contemporary / temporary and modern art dominated the top exhibitions in Europe. It also highlighted Brazil as an up-and-coming / down-and-going destination / destiny for art. The newspaper said: "The appetite of Brazilians for exhibitions is remarked / remarkable…especially for the non-charging shows organised by the Centro Cultural Banco do Brasil. The exhibition passages / halls in its Rio de Janeiro space were crowded / crowding thanks to an ambitious visual / visuals history of the Amazon." The publication also noted how, "the spiritual / spirituality power of artifacts" proved popular. Japan's Shoso-in temple exhibition drew over 14,240 visitors a day, "to venerate as well as quagmire / admire a selection of temple treasures".

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Th_ L__vr_ _n P_r_s h_s t_pp_d _ l_st _f th_ w_rld's m_st v_s_t_d _rt m_s__ms. Th_ _nn__l s_rv_y _f g_ll_r__s _nd _tt_nd_nc_ w_s t_k_n by th_ "_rt N_wsp_p_r". _ts r_s_lts p_t th_ L__vr_ _n th_ t_p sp_t w_th _r__nd 9.7 m_ll__n v_s_t_rs _n 2012. Th_t w_s _ j_mp _f _v_r _ m_ll__n fr_m th_ pr_v___s y__r. N_w Y_rk's M_tr_p_l_t_n M_s__m _f _rt w_s th_ s_c_nd m_st v_s_t_d v_n__, w_th thr__ L_nd_n m_s__ms f_ll_ng th_ th_rd, f__rth _nd f_fth p_s_t__ns. Th_ m_st p_p_l_r _xh_b_t__n _f th_ y__r w_s th_ D_tch _ld M_st_rs _t T_ky_'s M_tr_p_l_t_n _rt M_s__m, wh_ch _ttr_ct_d _v_r 10,000 _rt l_v_rs _ d_y. Th_ c_nt_n__ng p_p_l_r_ty _f th_ L__vr_ w_s b__st_d l_st y__r by th_ _p_n_ng _f _ts n_w w_ng d_d_c_t_d t_ _sl_m_c _rt.

Th_ s_rv_y sh_w_d th_t wh_l_ tr_d_t__n_l _rt w_s p_p_l_r _n J_p_n, c_nt_mp_r_ry _nd m_d_rn _rt d_m_n_t_d th_ t_p _xh_b_t__ns _n __r_p_. _t _ls_ h_ghl_ght_d Br_z_l _s _n _p-_nd-c_m_ng d_st_n_t__n f_r _rt. Th_ n_wsp_p_r s__d: "Th_ _pp_t_t_ _f Br_z_l__ns f_r _xh_b_t__ns _s r_m_rk_bl_…_sp_c__lly f_r th_ n_n-ch_rg_ng sh_ws _rg_n_s_d by th_ C_ntr_ C_lt_r_l B_nc_ d_ Br_s_l. Th_ _xh_b_t__n h_lls _n _ts R__ d_ J_n__r_ sp_c_ w_r_ cr_wd_d th_nks t_ _n _mb_t___s v_s__l h_st_ry _f th_ _m_z_n." Th_ p_bl_c_t__n _ls_ n_t_d h_w, "th_ sp_r_t__l p_w_r _f _rt_f_cts" pr_v_d p_p_l_r. J_p_n's Sh_s_-_n t_mpl_ _xh_b_t__n dr_w _v_r 14,240 v_s_t_rs _ d_y, "t_ v_n_r_t_ _s w_ll _s _dm_r_ _ s_l_ct__n _f t_mpl_ tr__s_r_s".

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

the louvre in paris has topped a list of the world's most visited art museums the annual survey of galleries and attendance was taken by the "art newspaper" its results put the louvre in the top spot with around 97 million visitors in 2012 that was a jump of over a million from the previous year new york's metropolitan museum of art was the second most visited venue with three london museums filling the third fourth and fifth positions the most popular exhibition of the year was the dutch old masters at tokyo's metropolitan art museum which attracted over 10000 art lovers a day the continuing popularity of the louvre was boosted last year by the opening of its new wing dedicated to islamic art

the survey showed that while traditional art was popular in japan contemporary and modern art dominated the top exhibitions in europe it also highlighted brazil as an up-and-coming destination for art the newspaper said "the appetite of brazilians for exhibitions is remarkable…especially for the non-charging shows organised by the centro cultural banco do brasil the exhibition halls in its rio de janeiro space were crowded thanks to an ambitious visual history of the amazon" the publication also noted how "the spiritual power of artifacts" proved popular japan's shoso-in temple exhibition drew over 14240 visitors a day "to venerate as well as admire a selection of temple treasures"

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

Putthepunctuationmarksbackintothefollowingtext:

TheLouvreinParishastoppedalistoftheworld'smostvisitedartmuseums.Theannual
surveyofgalleriesandattendancewastakenbythe"ArtNewspaper".Itsresultsputthe
Louvreinthetopspotwitharound9.7millionvisitorsin2012.Thatwasajumpofovera
millionfromthepreviousyear.NewYork'sMetropolitanMuseumofArtwasthesecond
mostvisitedvenue,withthreeLondonmuseumsfillingthethird,fourthandfifthpositions.
ThemostpopularexhibitionoftheyearwastheDutchOldMastersatTokyo'sMetropolitan
ArtMuseum,whichattractedover10,000artloversaday.Thecontinuingpopularityof
theLouvrewasboostedlastyearbytheopeningofitsnewwingdedicatedtoIslamicart.
ThesurveyshowedthatwhiletraditionalartwaspopularinJapan,contemporaryand
modernartdominatedthetopexhibitionsinEurope.ItalsohighlightedBrazilasanup-
and-comingdestinationforart.Thenewspapersaid:"TheappetiteofBraziliansfor
exhibitionsisremarkable…especiallyforthenon-chargingshowsorganisedbythe
CentroCulturalBancodoBrasil.TheexhibitionhallsinitsRiodeJaneirospacewere
crowdedthankstoanambitiousvisualhistoryoftheAmazon."Thepublicationalso
notedhow,"thespiritualpowerofartifacts"provedpopular.Japan'sShoso-intemple
exhibitiondrewover14,240visitorsaday,"tovenerateaswellasadmireaselection
oftempletreasures".

FREE WRITING

Write about art galleries for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

What are the advantages and disadvantages of going to art museums and looking at art online?

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about the Louvre. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. ART GALLERIES: Make a poster about the world's art galleries. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. MODERN ART: Write a magazine article about modern art. Include imaginary interviews with people who are for and against it.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to the head of the Louvre. Ask him/her three questions about the art museum. Give him/her three ideas on how to make it more popular. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

T

e

F

f

F

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

topped

a.

headed

2

annual

b.

yearly

3.

attracted

c.

drew

4.

dedicated

d.

devoted

5.

boosted

e.

helped

6.

contemporary

f.

present-day

7.

up-and-coming

g.

emerging

8.

appetite

h.

passion

9.

artifacts

i.

relics

10.

selection

j.

array

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Annually

2.

Around 9.7 million

3.

London

4.

Tokyo

5.

In a new wing

6.

Traditional art

7.

Their appetite for exhibitions

8.

Non-charging (free) ones

9.

A visual history of the Amazon

10.

Artifacts / temple treasures

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

b

2.

d

3.

c

4.

a

5.

b

6.

a

7.

c

8.

a

9.

d

10.

c

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2013 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy