My 1,000
Ideas
e-Book

Breaking News English

HOME  |  HELP MY SITE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
 
 
40+ activities
 PRINT  LISTEN  READ  GRAMMAR  SPELL  WORDS


* 26-page lesson
    (40 exercises)

 

* 2-page MINI lesson
    (PDF)

* MP3 (UK male)

* MP3 (USA female)

* MP3 (20 questions)

* Listen & spell

* Dictation -
    (10 sentences)

* Speed Reading
    (100 - 300 wpm)

* Text jumble 15

* Text jumble 24

* No spaces

* Sentence jumble

* QUIZ 

* Grammar gap-fill

* Articles gap-fill

* Prepositions

* Word order

* Consonants

* Vowels

* Missing letters

* Initials only

* No letters

* Fill-in-the-blank

* Hangman

* Flash cards

* Word pairs

* Matching

* Crossword

* Missing words

* Gap-fill

American man travels a million miles in 2012 (23rd December, 2012)

An American man flew one million miles in 2012. Tom Stuker, 59, passed the million mark on a flight from London to Chicago on December 6. Mr Stuker works as a car sales consultant and has to fly all over the world. He frequently flies to Asia and Australia, and has taken about 400 flights so far this year. He always uses the U.S. airline United. He joined the company's frequent flyer program in 1983 and has since flown 11 million miles with United, on over 6,000 flights. A United Airlines spokesperson said that in 2012, Mr Stuker had flown the same distance as 40 times around the Earth. It added that if all of Mr Stuker's miles were put together, he would be in the air for 73 days non-stop.


 

Mr Stuker told reporters that 2012 was a record year for him and that he was "tired". He said: "I know I'll never fly this much again in a year." He said he is looking forward to flying a lot less next year – perhaps around half-a-million miles. Stuker said he likes flying but is sad that passengers are becoming less patient. He said: "When you're on a plane, remember certain common courtesies. Don't talk so loud on a phone that 18 rows can hear you. And when you take off your shoes, understand that maybe your feet don't exactly smell like roses." Mr Stuker always flies first class these days. He said he didn't think he could spend so long in economy class. He enjoys special services from United other passengers do not get.

Sources:
http://www.businessinsider.com/tom-stuker-flies-1-million-miles-on-united-2012-12#ixzz2FiyZUQVX
http://www.nbcnews.com/travel/travelkit/extreme-traveler-flies-1-million-miles-year-1C766141
http://www.nytimes.com/2012/12/18/business/meet-tom-stuker-uniteds-million-mile-flier-of-2012.html?_r=0


 
 

WARM-UPS


 

1. FLYING: Walk around the class and talk to other students about flying. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

one million / flight / frequently / airlines / distance / the Earth / 73 days / non-stop / record year / looking forward / passenger / patient / courtesies / roses / economy class

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. ONE MILLION: What would it be like to be a "million person"? Complete this table with your partner(s). Change partners often and share what you wrote.

 

What life is like

What I would tell reporters

Fly 1M miles

 

 

1M Facebook friends

 

 

Have $1,000,000

 

 

Cycled 1M km

 

 

Have 1M songs

 

 

Know 1M English words

 

 

4. SAFE: Students A strongly believe flying is the safest way of travelling; Students B strongly believe it isn't.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK

See a sample

5. FLIGHT: What's best about flying? Rank these and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • in-flight entertainment
  • airplane food
  • drinks trolley
  • arriving
  • other passengers
  • a new passport visa
  • duty-free shopping
  • air miles

6. AIRPLANE: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'airplane'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.



 

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

The man who flew a million miles is an airline pilot.

T / F

b.

The man took around 400 flights in 2012.

T / F

c.

The guy has taken more than 6,000 flights with the same airline.

T / F

d.

The frequent flyer once flew for 73 days non-stop.

T / F

e.

He will probably fly even more in 2013.

T / F

f.

The man believes airline passengers aren't so patient these days.

T / F

g.

The man said his feet smelled like roses.

T / F

h.

The man said he gets special services from an airline.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

mark

a.

tolerant

2

consultant

b.

length

3.

frequently

c.

benefits from

4.

distance

d.

advisor

5.

non-stop

e.

good manners

6.

record

f.

level

7.

sad

g.

continuously

8.

patient

h.

unhappy

9.

courtesies

i.

regularly

10.

enjoys

j.

best ever

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

passed the million

a.

73 days non-stop

2

a flight

b.

courtesies

3.

frequent

c.

mark

4.

the same distance as

d.

services from United

5.

be in the air for

e.

flyer program

6.

flying a lot

f.

from London to Chicago

7.

passengers are becoming

g.

smell like roses

8.

common

h.

less next year

9.

your feet don't exactly

i.

40 times around the Earth

10.

He enjoys special

j.

less patient

WHILE READING / LISTENING

GAP FILL: Put the words into the gaps in the text.

An American man (1) ____________ one million miles in 2012. Tom Stuker, 59, passed the million (2) ____________ on a flight from London to Chicago on December 6. Mr Stuker works as a car sales consultant and has to fly all over the world. He                 (3) ____________ flies to Asia and Australia, and has taken about 400 flights so far this year. He always uses the U.S. airline United. He joined the company's frequent flyer (4) ____________ in 1983 and has since flown 11 million miles with United, on over 6,000 (5) ____________. A United Airlines spokesperson said that in 2012, Mr Stuker had flown the same (6) ____________ as 40 times around the Earth. It (7) ____________ that if all of Mr Stuker's miles were put together, he would be in the air for 73 days (8) ____________.

 

 

 

added
frequently
flights
mark
non-stop
flew
program
distance

Mr Stuker told reporters that 2012 was a (9) ____________ year for him and that he was "tired". He said: "I know I'll never fly this much again in a year." He said he is looking (10) ____________ to flying a lot less next year – perhaps around                        (11) ____________-a-million miles. Stuker said he likes flying but is sad that passengers are becoming less (12) ____________. He said: "When you're on a plane, remember certain common      (13) ____________. Don't talk so loud on a phone that 18 rows can hear you. And when you take off your shoes, understand that maybe your feet don't (14) ____________ smell like roses." Mr Stuker always flies first class these days. He said he didn't think he could (15) ____________ so long in economy class. He      (16) ____________ special services from United other passengers get.

 

 

courtesies
enjoys
forward
spend
half
record
exactly
patient


 
 

LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

An American man _____ one million miles in 2012.

 

a.  flies
b.  flew
c.  flying
d.  flown

2)

Tom Stuker, 59, ______ on a flight from London to Chicago on December 6.

 

a.  passed the million marks
b.  passed a million mark
c.  past the million mark
d.  passed the million mark

3)

Mr Stuker works as a car sales consultant and has ______ world.

 

a.  to fly all over a
b.  to fly all over the
c.  to fly whole over the
d.  to flight all over the

4)

He joined the company's frequent flyer program in 1983

 

a.  frequented flyer program
b.  frequency flyer program
c.  frequently flyer program
d.  frequent flyer program

5)

if all of Mr Stuker's miles were put together, he ______ 73 days non-stop

 

a.  would be in the air for
b.  would be up the air for
c.  would the air be in for
d.  would be in the year four

6)

Mr Stuker told reporters that 2012 ______ and that he was "tired".

 

a.  was a recorded year for him
b.  is a record year for him
c.  was a record year for him
d.  was a record years for him

7)

He said he is ______ a lot less next year

 

a.  look in for ways to flying
b.  looking forward to flying
c.  looking forward too fly in
d.  looking forward to flying in

8)

Stuker said he likes flying but is sad that passengers ______.

 

a.  are be come in less pay shunt
b.  are becoming less patients
c.  are becoming less patient
d.  are becoming less patience

9)

Don't ______ 18 rows can hear you.

 

a.  talk so loud on a phone that
b.  talk so loudly on a phone that
c.  talk so loud on a cell phone that
d.  talk so loud on a phone so that

10)

He enjoys special services from United ______.

 

a.  other passengers don't get
b.  other passenger do not get
c.  others passengers do not get
d.  other passengers do not get

LISTENING – Listen and fill in the gaps

An American man (1) ______________________ in 2012. Tom Stuker, 59, passed the million mark on a flight from London to Chicago on December 6. Mr Stuker works as a car sales consultant (2) ______________________ the world. He frequently flies to Asia and Australia, and has taken about 400 (3) ______________________. He always uses the U.S. airline United. He joined the company's (4) ______________________ 1983 and has since flown 11 million miles with United, on over 6,000 flights. A United Airlines spokesperson said that in 2012, Mr Stuker had (5) ____________________ as 40 times around the Earth. It added that if all of Mr Stuker's miles were put together, he (6) ______________________ 73 days non-stop.

Mr Stuker told reporters that 2012 was (7) ______________________ and that he was "tired". He said: "I know (8) ______________________ again in a year." He said he is (9) ______________________ a lot less next year – perhaps around half-a-million miles. Stuker said he likes flying but is sad that passengers are becoming less patient. He said: "When you're on a plane, remember (10) ______________________. Don't talk so loud on a phone that 18 rows can hear you. And when you take off your shoes, understand that maybe your feet (11) ______________________ roses." Mr Stuker always flies first class these days. He said he didn't think he could spend so long in economy class. He (12) ______________________ United other passengers get.


 
 

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

How old is the man who flew a million miles?

2.

Where was he going when he broke the record?

3.

How many flights did he take in 2012?

4.

When did he join United Airline's frequent flyer program?

5.

How many days does all his 2012 flights add up to?

6.

How many miles does he think he'll fly in 2013?

7.

What does he think of other passengers?

8.

What does Mr Stuker advise passengers to not do?

9.

How does Mr Stuker fly nowadays?

10.

What does Mr Stuker get that other passengers don't?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What did Tom Stuker pass in December?

6.

How did Mr Stuker feel about flying one million miles?

 

a) New York
b) a job interview for an in-flight
     magazine
c) the 1,000,000 miles mark
d) his pilot's license

 

a) excited
b) tired
c) happy
d) amazed

2.

Where did he fly to on December 6?

7.

How many miles will he fly in 2013?

 

a) Chicago
b) Australia
c) London
d) Asia

 

a) 2,000,000
b) 1,000,000
c) 250,000
d) 500,000

3.

When did he take 400 flights?

8.

What does Mr Stuker say passengers should remember?

 

a) in 1983
b) five years ago
c) 2011
d) 2012

 

a) their boarding pass
b) good manners
c) to thank the flight attendants
d) to wash their feet

4.

What did he join in 1983?

9.

How does Mr Stuker fly nowadays?

 

a) a travel club
b) an airline's frequent flyer program
c) the Army
d) his company

 

a) first class
b) business class
c) second class
d) economy class

5.

How much time does all his 2012 flying add up to?

10.

What does he get that other passengers don't get?

 

a) countless hours
b) 73 days and 40 minutes
c) 73 days
d) too much time to count

 

a) more air miles
b) extra food
c) a limousine
d) special services


 
 

ROLE PLAY

Role  A – Frequent Flyer A

You think flying is the best way to travel. Tell the others three reasons why. You do not understand why other people do not like flying. Disagree with everything Frequent Flyer B says. You think flight attendants do a great job. Tell the others three reasons why. Airlines really look after passengers.

Role  B – Frequent Flyer B

You think flying is the worst way to travel. Tell the others three reasons why. You do not understand why other people like flying. Disagree with everything Frequent Flyer A says. You don't like flight attendants. Tell the others three reasons why. You think airlines treat people like sardines.

Role  C – Flight Attendant A

You hate your job and you don't like passengers. Tell the others three reasons why. You think passengers are very badly behaved. They need to learn common courtesies. They forget their manners when they get on an airplane. Even good passengers make too much work for you.

Role  D – Flight Attendant B

You love your job and you love helping passengers. Tell the others three reasons why. Tell flight attendant B he/she should quit his/her job. Try to make Flyer B that air travel is very nice. You know Frequent Flyer A has very bad manners. Tell him/her to behave better on airplanes.

AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'airplane' and 'flight'.

airplane

flight

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • mark
  • car
  • 400
  • 1983
  • 40
  • 73
  • record
  • forward
  • less
  • 18
  • roses
  • special

FLYING SURVEY

Write five GOOD questions about flying in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

FLYING DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'airplane'?

c)

What do you think of flying a million miles in a year?

d)

What are the best and worst things about flying?

e)

Is flying better than going by train, driving and going by ship?

f)

Do you like flying?

g)

What do you think it would be like to be a flight attendant?

h)

What do you think of airplane food?

i)

What's the best airline in the world, and why?

j)

Should United Airlines do something extra special for Mr Stuker? What?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

What would you do on an airplane if you flew so regularly?

c)

What do you think of other passengers?

d)

Do you think people today are forgetting common courtesies?

e)

What do you think of people who talk loudly on their phones?

f)

What experiences have you had of other people's smelly feet?

g)

How different do you think it is to fly first class?

h)

Do you think flying first class isn't really like flying?

i)

What can airlines do to make flying better?

j)

What questions would you like to ask Tom Stuker?

DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

An American man (1) ____ one million miles in 2012. Tom Stuker, 59, passed the million mark on a flight from London to Chicago on December 6. Mr Stuker works (2) ____ a car sales consultant and has to fly all over the world. He (3) ____ flies to Asia and Australia, and has taken about 400 flights (4) ____ far this year. He always uses the U.S. airline United. He joined the company's frequent flyer program in 1983 and has (5) ____ flown 11 million miles with United, on over 6,000 flights. A United Airlines spokesperson said that in 2012, Mr Stuker had flown the same distance as 40 times around the Earth. It added that if all of Mr Stuker's miles were put together, he would be in the air for 73 days (6) ____.

Mr Stuker told reporters that 2012 was a (7) ____ year for him and that he was "tired". He said: "I know I'll never fly this much again in a year." He said he is looking (8) ____ to flying a lot less next year – perhaps around half-a-million miles. Stuker said he likes flying but is sad that passengers are becoming (9) ____ patient. He said: "When you're on a plane, remember certain common courtesies. Don't talk so loud on a phone that 18 (10) ____ can hear you. And when you take off your shoes, understand that maybe your feet don't (11) ____ smell like roses." Mr Stuker always flies first class these days. He said he didn't think he could spend so long in economy class. He (12) ____ special services from United other passengers get.

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

fly

(b)

flew

(c)

flyer

(d)

flown

2.

(a)

has

(b)

as

(c)

was

(d)

is

3.

(a)

frequents

(b)

frequent

(c)

frequency

(d)

frequently

4.

(a)

as

(b)

so

(c)

too

(d)

up

5.

(a)

then

(b)

ago

(c)

for

(d)

since

6.

(a)

stoppage

(b)

stops

(c)

non-stop

(d)

stopping

7.

(a)

record

(b)

records

(c)

recorded

(d)

recording

8.

(a)

up

(b)

backward

(c)

forward

(d)

down

9.

(a)

more

(b)

not

(c)

terribly

(d)

less

10.

(a)

rows

(b)

aisles

(c)

columns

(d)

tables

11.

(a)

exactly

(b)

exact

(c)

accurately

(d)

accurate

12.

(a)

enjoys

(b)

enjoyment

(c)

enjoying

(d)

enjoyable

SPELLING

Paragraph 1

1.

Tom Stuker, 59, sspdae the million mark

2.

taken about 400 tfisglh so far this year

3.

the company's nrqetfue flyer program

4.

A United Airlines snookepessrp said…

5.

flown the same tansidce

6.

in the air for 73 days pno-ntso

Paragraph 2

7.

2012 was a crdore year

8.

he is looking owrafdr to flying a lot less

9.

passengers are becoming less pentiat

10.

remember certain common esirtouesc

11.

your feet don't clyxtea smell like roses

12.

oyomecn class

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

smell like roses." Mr Stuker always flies first class these days. He said he didn't think he could spend so

(    )

flown the same distance as 40 times around the Earth. It added that if all

(    )

uses the U.S. airline United. He joined the company's frequent flyer program in 1983 and has since flown 11 million miles with United,

1  )

An American man flew one million miles in 2012. Tom Stuker, 59, passed the million mark on a

(    )

this much again in a year." He said he is looking forward to flying a lot less next year – perhaps

(    )

on over 6,000 flights. A United Airlines spokesperson said that in 2012, Mr Stuker had

(    )

long in economy class. He enjoys special services from United other passengers do not get.

(    )

around half-a-million miles. Stuker said he likes flying but is sad that passengers are becoming less patient. He said: "When you're

(    )

rows can hear you. And when you take off your shoes, understand that maybe your feet don't exactly

(    )

on a plane, remember certain common courtesies. Don't talk so loud on a phone that 18

(    )

Mr Stuker told reporters that 2012 was a record year for him and that he was "tired". He said: "I know I'll never fly

(    )

of Mr Stuker's miles were put together, he would be in the air for 73 days non-stop.

(    )

flight from London to Chicago on December 6. Mr Stuker works as a car sales consultant and has to fly all

(    )

over the world. He frequently flies to Asia and Australia, and has taken about 400 flights so far this year. He always

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

in     An     flew     miles     man     million     2012     American     one.    

2.

S     .     airline     United     He     always     uses     the     U.    

3.

flyer   1983    joined   frequent   in    He    company's    program    the.

4.

around    the    Earth    Flown   the    same   distance   as    40    times.

5.

He     -     73     the    would    stop    days    air    be    non     for     in.    

6.

this     fly     never     I'll     know     I    year    a    in     again     much.    

7.

year    next    less    lot    a    flying    to    forward     looking    is    He.    

8.

less     becoming     are     passengers     that     Sad     patient.    

9.

your     like     feet     roses     don't     exactly     Maybe     smell.    

10.

didn't   He   class  economy   in    long   so   spend   could    he    think.

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

An American man flew / flown one million miles in 2012. Tom Stuker, 59, passed the million mark on a flies / flight from London to Chicago on December 6. Mr Stuker works as / was a car sales consultant and has to fly all over the world. He frequently / regular flies to Asia and Australia, and has taken about 400 flights so far / farther this year. He always uses the U.S. airline / airliner United. He joined the company's frequent flyer program in 1983 and has since / for flown 11 million miles with / to United, on over 6,000 flights. A United Airlines spokesperson said that in 2012, Mr Stuker had flown the same distant / distance as 40 times around the Earth. It added that if all of Mr Stuker's miles were put together, he would be in the air / wind for 73 days non-stop.

Mr Stuker told reporters that 2012 was a record / recording year for him and that he was "tired". He said: "I know I'll never fly this much again in a year." He said he is looking backward / forward to flying / flies a lot less next year – perhaps around half-a-million miles. Stuker said he likes flying but is saddens / sad that passengers are becoming less / least patient. He said: "When you're on a plane, remember certainly / certain common courtesies. Don't talk so / such loud on a phone that 18 rows can hear you. And when you take off your shoes, understand that maybe your feet don't exactly smell like / likely roses." Mr Stuker always flies first class these / those days. He said he didn't think he could spend so long in economy class. He enjoys / enjoyable special services from United other passengers get.

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_n _m_r_c_n m_n fl_w _n_ m_ll__n m_l_s _n 2012. T_m St_k_r, 59, p_ss_d th_ m_ll__n m_rk _n _ fl_ght fr_m L_nd_n t_ Ch_c_g_ _n D_c_mb_r 6. Mr St_k_r w_rks _s _ c_r s_l_s c_ns_lt_nt _nd h_s t_ fly _ll _v_r th_ w_rld. H_ fr_q__ntly fl__s t_ _s__ _nd __str_l__, _nd h_s t_k_n _b__t 400 fl_ghts s_ f_r th_s y__r. H_ _lw_ys _s_s th_ _.S. __rl_n_ _n_t_d. H_ j__n_d th_ c_mp_ny's fr_q__nt fly_r pr_gr_m _n 1983 _nd h_s s_nc_ fl_wn 11 m_ll__n m_l_s w_th _n_t_d, _n _v_r 6,000 fl_ghts. _ _n_t_d __rl_n_s sp_k_sp_rs_n s__d th_t _n 2012, Mr St_k_r h_d fl_wn th_ s_m_ d_st_nc_ _s 40 t_m_s _r__nd th_ __rth. _t _dd_d th_t _f _ll _f Mr St_k_r's m_l_s w_r_ p_t t_g_th_r, h_ w__ld b_ _n th_ __r f_r 73 d_ys n_n-st_p.

Mr St_k_r t_ld r_p_rt_rs th_t 2012 w_s _ r_c_rd y__r f_r h_m _nd th_t h_ w_s "t_r_d". H_ s__d: "_ kn_w _'ll n_v_r fly th_s m_ch _g__n _n _ y__r." H_ s__d h_ _s l__k_ng f_rw_rd t_ fly_ng _ l_t l_ss n_xt y__r – p_rh_ps _r__nd h_lf-_-m_ll__n m_l_s. St_k_r s__d h_ l_k_s fly_ng b_t _s s_d th_t p_ss_ng_rs _r_ b_c_m_ng l_ss p_t__nt. H_ s__d: "Wh_n y__'r_ _n _ pl_n_, r_m_mb_r c_rt__n c_mm_n c__rt_s__s. D_n't t_lk s_ l__d _n _ ph_n_ th_t 18 r_ws c_n h__r y__. _nd wh_n y__ t_k_ _ff y__r sh__s, _nd_rst_nd th_t m_yb_ y__r f__t d_n't _x_ctly sm_ll l_k_ r_s_s." Mr St_k_r _lw_ys fl__s f_rst cl_ss th_s_ d_ys. H_ s__d h_ d_dn't th_nk h_ c__ld sp_nd s_ l_ng _n _c_n_my cl_ss. H_ _nj_ys sp_c__l s_rv_c_s fr_m _n_t_d _th_r p_ss_ng_rs g_t.

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

an american man flew one million miles in 2012 tom stuker 59 passed the million mark on a flight from london to chicago on december 6 mr stuker works as a car sales consultant and has to fly all over the world he frequently flies to asia and australia and has taken about 400 flights so far this year he always uses the us airline united he joined the company's frequent flyer program in 1983 and has since flown 11 million miles with united on over 6000 flights a united airlines spokesperson said that in 2012 mr stuker had flown the same distance as 40 times around the earth it added that if all of mr stuker's miles were put together he would be in the air for 73 days non-stop

mr stuker told reporters that 2012 was a record year for him and that he was "tired" he said "i know i'll never fly this much again in a year" he said he is looking forward to flying a lot less next year – perhaps around half-a-million miles stuker said he likes flying but is sad that passengers are becoming less patient he said "when you're on a plane remember certain common courtesies don't talk so loud on a phone that 18 rows can hear you and when you take off your shoes understand that maybe your feet don't exactly smell like roses" mr stuker always flies first class these days he said he didn't think he could spend so long in economy class he enjoys special services from united other passengers get

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

AnAmericanmanflewonemillionmilesin2012.TomStuker,59,passedthemillion
markonaflightfromLondontoChicagoonDecember6.MrStukerworksasacarsales
consultantandhastoflyallovertheworld.HefrequentlyfliestoAsiaandAustralia,and
hastakenabout400flightssofarthisyear.HealwaysusestheU.S.airlineUnited.He
joinedthecompany'sfrequentflyerprogramin1983andhassinceflown11million
mileswithUnited,onover6,000flights.AUnitedAirlinesspokespersonsaidthatin
2012,MrStukerhadflownthesamedistanceas40timesaroundtheEarth.Itadded
thatifallofMrStuker'smileswereputtogether,hewouldbeintheairfor73daysnon-
stop.MrStukertoldreportersthat2012wasarecordyearforhimandthathewas
"tired".Hesaid:"IknowI'llneverflythismuchagaininayear."Hesaidheislooking
forwardtoflyingalotlessnextyear–perhapsaroundhalf-a-millionmiles.Stuker
saidhelikesflyingbutissadthatpassengersarebecominglesspatient.Hesaid:"When
you'reonaplane,remembercertaincommoncourtesies.Don'ttalksoloudona
phonethat18rowscanhearyou.Andwhenyoutakeoffyourshoes,understand
thatmaybeyourfeetdon'texactlysmelllikeroses."MrStukeralwaysfliesfirstclass
thesedays.Hesaidhedidn'tthinkhecouldspendsolongineconomyclass.Heenjoys
specialservicesfromUnitedotherpassengersget.

FREE WRITING

Write about flying for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Many people say flying is the safest means of transportation.  Discuss

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about flying. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. 1,000,000: Make a poster about flying a million miles. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. FREQUENT FLYER: Write a magazine article about a frequent flyer. Include an imaginary interview with him/her

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to the boss of an airline. Ask him/her three questions about flying. Give him/her three of your opinions on how to make it better. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

F

e

F

f

T

g

F

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

mark

a.

level

2

consultant

b.

advisor

3.

frequently

c.

regularly

4.

distance

d.

length

5.

non-stop

e.

continuously

6.

record

f.

best ever

7.

sad

g.

unhappy

8.

patient

h.

tolerant

9.

courtesies

i.

good manners

10.

enjoys

j.

benefits from

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

59

2.

Chicago

3.

About 400

4.

In 1983

5.

73

6.

Around 500,000

7.

They are becoming less patient

8.

Talk loudly on the phone

9.

First class

10.

Special services

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

c

2.

a

3.

d

4.

b

5.

c

6.

d

7.

b

8.

d

9.

a

10.

d

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2012 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy