My
1,000 IDEAS
e-Book

Breaking News English
An EFL / ESL Lesson Plan by Sean Banville - Gangnam Style

Home | Donate | Resource Book | All BNE Lessons | Copyright

    

   FREE Lesson
   Subscription

   E-mail this lesson
   to your student,
   friend or teacher.



 
 

 

 

Gangnam Style most-watched YouTube video (27th November, 2012)

PRINT
20 ONLINE QUIZZES & ACTIVITIES
DICTATION

* 26-page lesson
* 2-page MINI lesson

  

LISTEN

* MP3 (UK male)

* MP3 (USA female)

* MP3 (20 questions)

 * Multiple choice 

 * Fill-in-the-blank 

 * Matching  

 * Hangman  

 * Flash cards

 * Sentence jumble

 * Missing words

 * No letters

 * Crossword

 * Grammar gap-fill

 * Articles gap-fill

 * Prepositions

  * Consonants

  * Vowels

  * Missing letters

  * Initials only

  * Text jumble 15

  * Text jumble 24

  * No spaces

  * Gap-fill
 

  * 10 sentences

  * Spelling

  

READING

  * Speed Reading


 
 

The video to the global smash hit song Gangnam Style has become the most-watched clip in YouTube's history. It has had almost 825 million views in the past five months and is moving quickly towards one billion. The video currently has 5,473,726 likes and 338,504 dislikes. Canadian teen idol Justin Bieber previously held the record for the most YouTube views with his 2010 blockbuster Baby. Gangnam Style is by 34-year-old South Korean singer Psy. His iconic dance and catchy tune have captured the imagination of millions of people worldwide. The video pokes fun at the glitzy Gangnam district of South Korea's capital Seoul. In it, he is seen dancing around the city pretending to ride a horse and twirl a lasso.


 
 

Gangnam Style first appeared on YouTube in July. It took just five months to reach the 800-million mark, over two years quicker than Bieber's song. A statement from YouTube Trends called the rise in popularity of the video as "unprecedented". It said: "The video has been a massive hit at a global level unlike anything we've ever seen before. Each day, Gangnam Style is still being watched between 7 and 10 million times." The dance has led to thousands of copycat videos being posted online, each with their own version of it. Even U.N. Secretary-General Ban Ki-moon attempted it. Mr Ban joked: "I'm a bit jealous. Until two days ago, someone told me I was the most famous Korean in the world. Now I have to relinquish that."

Sources:
http://youtube-trends.blogspot.ca/2012/11/psy-passes-bieber-gangnam-style.html
http://www.mtv.com.au/news/psy-gangman-style-most-watched-youtube-video-41598932/
http://www.rollingstone.com/music/news/gangnam-style-becomes-the-most-watched-youtube-video-ever-20121124

WARM-UPS


 
 

0. WATCH THE VIDEO: Op op op op oppan Gangnam Style

1. GANGNAM STYLE: Walk around the class and talk to other students about Gangnam Style. Change partners often and share your findings.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

video / YouTube / smash hit / one billion views / teen idol / iconic dance / poke fun at / popularity / unprecedented / copycat / version / U.N. Secretary-General / jealous

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. YOUTUBE: What makes videos popular? Complete this table with your partner(s). Change partners and share what you wrote. Change and share again.

Video

What video do you know?

Why are they so popular?

About a baby

 

 

For a song / dance

 

 

On an accident

 

 

With a cat

 

 

A wedding

 

 

How to play a game

 

 

4. LIKE / DISLIKE: Students A strongly believe the Like / Dislike feature of websites like YouTube is great; Students B strongly believe it isn't.  Change partners again and talk about your conversations.

5. MUSIC: What's your favourite? Rank these and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • K-pop (Korean pop)
  • classical
  • rap
  • hard rock
  • sixties
  • country
  • folk music from your country
  • jazz

6. VIDEO: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'video'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

Gangnam Style has had just over 825 million views on YouTube.

T / F

b.

The video unusually has more dislikes than likes.

T / F

c.

The video beat a previous record that was set in 2010.

T / F

d.

The article talks about a catchy dance and an iconic tune.

T / F

e.

The video was 2 years faster than the old record to reach 800 million.

T / F

f.

YouTube suggested the video's popularity wasn't so unique.

T / F

g.

The video still gets up to 10 millions views a day.

T / F

h.

The UN Secretary-General said he was jealous of the video's singer.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

smash hit

a.

unheard of

2

previously

b.

let go of

3.

catchy

c.

beforehand

4.

captured

d.

imitation

5.

pokes fun at

e.

sensation

6.

unprecedented

f.

somewhat

7.

massive

g.

mocks

8.

copycat

h.

unforgettable

9.

a bit

i.

enormous

10.

relinquish

j.

taken over

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

The video currently has

a.

tune

2

teen

b.

copycat videos

3.

His iconic dance and catchy

c.

and twirl a lasso

4.

The video pokes

d.

800-million mark

5.

pretending to ride a horse

e.

jealous

6.

reach the

f.

idol

7.

the rise in

g.

relinquish that

8.

thousands of

h.

fun at …

9.

I'm a bit

i.

popularity

10.

Now I have to

j.

5,473,726 likes

WHILE READING / LISTENING

GAP FILL: Put the words into the gaps in the text.

The video to the global (1) ____________ hit song Gangnam Style has become the most-watched (2) ____________ in YouTube's history. It has had almost 825 million views in the past five months and is moving quickly towards one (3) ____________. The video currently has 5,473,726 likes and 338,504 dislikes. Canadian teen idol Justin Bieber previously (4) ____________ the record for the most YouTube views with his 2010 blockbuster Baby. Gangnam Style is by 34-year-old South Korean singer Psy. His (5) ____________ dance and (6) ____________ tune have captured the imagination of millions of people worldwide. The video (7) ____________ fun at the glitzy Gangnam district of South Korea's capital Seoul. In it, he is seen dancing around the city pretending to ride a horse and (8) ____________ a lasso.

 

 

 

iconic
twirl
billion
smash
catchy
held
pokes
clip

Gangnam Style first (9) ____________ on YouTube in July. It took just five months to reach the 800-million (10) ____________, over two years quicker than Bieber's song. A statement from YouTube Trends called the rise in (11) ____________ of the video as "unprecedented". It said: "The video has been a (12) ____________ hit at a global level unlike anything we've ever seen before. Each day, Gangnam Style is still being watched between 7 and 10 million times." The dance has led to thousands of (13) ____________ videos being posted online, each with their own (14) ____________ of it. Even U.N. Secretary-General Ban Ki-moon attempted it. Mr Ban joked: "I'm a (15) ____________ jealous. Until two days ago, someone told me I was the most famous Korean in the world. Now I have to (16) ____________ that."

 

 

appeared
bit
popularity
version
mark
relinquish
copycat
massive

LISTENING – Guess the answers. Listen to check

1)

The video currently has ______ likes and ______ dislikes

 

a.  5,743,762   /   330,804
b.  5,473,726   /   338,504
c.  5,470,376   /   313,804
d.  5,417,726   /   348,504  

2)

Canadian teen idol Justin Bieber ______ the record

 

a.  precariously held
b.  earlier held
c.  beforehand held
d.  previously held

3)

His iconic dance and catchy tune have captured the …

 

a.  imagination over millions of people
b.  imagination for millions and people
c.  imaginations of billions of people
d.  imagination of millions of people

4)

The video ______ the glitzy Gangnam district

 

a.  polecats at
b.  pokes fun at
c.  pokes a fan at
d.  peeks a van at

5)

… he is seen dancing around the city pretending to ______ .

 

a.  ride a horse and twirl a lasso
b.  twirl a horse and ride a lasso
c.  lasso a horse and twirl a ride
d.  horse a lasso and ride a twirl

6)

It took just five months ______ 800-million mark

 

a.  to teach that
b.  to reach the
c.  to breach the
d.  tour each of the

7)

YouTube Trends called the rise in popularity of the video ______.

 

a.  as an appealing present
b.  was unpressed and dented
c.  is unpresentable
d.  as "unprecedented"

8)

The video has been a massive hit at a global level…

 

a.  The video has been a massive hit at a global level
b.  The video has been a global hit at a massive level
c.  The hit has been a massive video at a global level
d.  The global has been a massive hit at a video level

9)

The dance has led to thousands _____

 

a.  of copycats posting online videos
b.  of copies of cat videos being posted online
c.  of copied videos of cats being posted online
d.  of copycat videos being posted online

10)

I was the most famous Korean in the world. Now I have ______."

 

a.  to rely on squishing that
b.  to languish in that
c.  to relinquish that
d.  two real wishes that

LISTENING – Listen and fill in the gaps

The video to the (1) _______________________ Gangnam Style has become the most-watched clip in YouTube's history. It has had almost 825 million views in the past five months and is (2) _______________________ one billion. The video currently has 5,473,726 likes and 338,504 dislikes. Canadian teen idol Justin Bieber (3) _______________________ for the most YouTube views with his 2010 blockbuster Baby. Gangnam Style is by 34-year-old South Korean singer Psy. His (4) _______________________ have (5) _______________________ of millions of people worldwide. The video pokes fun at the glitzy Gangnam district of South Korea's capital Seoul. In it, he is seen dancing around the (6) _______________________ a horse and twirl a lasso.

Gangnam Style first appeared on YouTube in July. It took just five months to (7) _______________________, over two years quicker than Bieber's song. A statement from YouTube Trends called (8) _______________________ of the video as "unprecedented". It said: "The video has been a massive hit at a (9) _______________________ we've ever seen before. Each day, Gangnam Style is still being watched between 7 and 10 million times." The dance has led to thousands (10) _______________________ posted online, each with their own version of it. Even U.N. Secretary-General Ban Ki-moon attempted it. Mr Ban joked: "(11) _______________________. Until two days ago, someone told me I was the most famous Korean in the world. Now (12) _______________________."

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

How many views has Gangnam Style had?

2.

What song did Gangnam Style beat to be the most watched?

3.

What has the video captured globally?

4.

What does the video do to Seoul's Gangnam district?

5.

What is Psy pretending to twirl in his video?

6.

How long did it take the video to get 800 million views?

7.

What did YouTube Trends say about the video's popularity?

8.

How much is the video currently being viewed?

9.

What has the dance resulted in online?

10.

When Ban Ki-moon find he was the second-most famous S. Korean?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

How many YouTube views has the video had?

6.

How long did it take the video to reach 800 million views?

 

a) Nearly 825,000,000
b) 825 million more than the next video
c) 825,000,000
d) Just over 8.25 million

 

a) Eight months
b) Seven months
c) Six months
d) Five months

2.

What is the name of the song Gangnam Style beat?

7.

What did YouTube Trends say about the popularity of Gangnam Style

 

a) Girl
b) Honey
c) Baby
d) Child

 

a) It was "poorly presented"
b) It was "unprecedented"
c) It was "unrepresentative"
d) It was "unprotected"

3.

How does the article describe the tune to Gangnam Style?

8.

How many views a day is the video still getting?

 

a) Classy
b) Catchy
c) Crazy
d) Crackly

 

a) Over 10,000,000
b) Around 7,000,000
c) Between 10,000,000 and 17,000,000
d) Between 7,000,000 and 10,000,000

4.

What does the video poke at Seoul's Gangnam district?

9.

What kind of videos are being posted online?

 

a) A fist
b) Fan
c) Fine
d) Fun

 

a) Animated ones
b) Dog-eared ones
c) Copycat ones
d) Fishy ones

5.

What is Psy pretending to do in the video?

10.

How did U.N. Secretary-General Ban Ki-moon feel?

 

a) Twirl a lasso
b) Dance like Michael Jackson
c) Be Lady Gaga
d) Talk to horses

 

a) Even more famous
b) A little envious
c) Elated
d) That it was all a bit much

ROLE PLAY

Role  A – Psy

You are so happy that Gangnam Style is YouTube's most-watched video ever. Tell the others three reasons why. You also like the fact you beat Justin Bieber. You don't think he's a real singer – he's still a kid. You also think classical music lovers are living in the past. Pop music rocks!

Role  B – Justin Bieber

You are happy Psy beat your song to number one. You like Gangnam Style. Tell the others three reasons why. You know you will make many more videos and one will beat Psy's clip. You love classical music – it gives you so many ideas for songs. You are a secret Psy fan.

Role  C – A classical music lover

You are shocked and horrified that such a video could be so popular. Tell the others 3 reasons why. Real musicians like Mozart and Bach should be number one. You think modern music is terrible. Tell the others 3 reasons why. You don't like pop stars or teen idols. Again, tell the others 3 reasons why.

Role  D – Psy's biggest fan

Gangnam Style has changed your life. Tell the others three reasons why. You love Psy. You really wish everyone could make such fun music and fun videos. You don't like Justin Bieber. Tell the others three reasons why. He's just a kid. What does he know about love and love songs?!?!?!

AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'smash' and 'hit'.

smash

hit

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • clip
  • quickly
  • idol
  • tune
  • fun
  • horse
  • five
  • rise
  • massive
  • still
  • version
  • jealous

GANGNAM STYLE SURVEY

Write five GOOD questions about Gangnam Style in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

GANGNAM STYLE DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'YouTube'?

c)

What do you know about and think of Gangnam Style?

d)

Is this the kind of thing that should be YouTube's most-watched video?

e)

What role does YouTube play in your life?

f)

What does the popularity of Gangnam Style say about world culture?

g)

Which is better – "Gangnam Style" or Justin Bieber's "Baby"?

h)

What's the best video you've seen on YouTube?

i)

What iconic dances do you know of and what do you think of them?

j)

Should records be made for fun or should they be serious?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

Why do you think Gangnam Style has been so successful?

c)

Do you think other singers are jealous of Psy?

d)

What do you think classical music lovers make of Gangnam Style?

e)

Is YouTube the best place to go for music?

f)

Gangnam in Seoul is now trying to become a tourist attraction. What can it do to attract visitors?

g)

What does Psy do next to maintain his success?

h)

What do you think of U.N. Secretary-General Ban Ki-moon's comments?

i)

What questions would you like to ask Psy?

j)

What do you think his answers might be?

DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

The video to the global (1) ____ hit song Gangnam Style has become the most-watched (2) ____ in YouTube's history. It has had almost 825 million views in the past five months and is moving quickly towards one billion. The video currently has 5,473,726 likes and 338,504 dislikes. Canadian teen idol Justin Bieber (3) ____ held the record for the most YouTube views with his 2010 blockbuster Baby. Gangnam Style is by 34-year-old South Korean singer Psy. His (4) ____ dance and catchy tune have (5) ____ the imagination of millions of people worldwide. The video (6) ____ fun at the glitzy Gangnam district of South Korea's capital Seoul. In it, he is seen dancing around the city pretending to ride a horse and twirl a lasso.

Gangnam Style first appeared on YouTube in July. It took just five months to reach the 800-million (7) ____, over two years quicker than Bieber's song. A statement from YouTube Trends called the (8) ____ in popularity of the video as "unprecedented". It said: "The video has been a (9) ____ hit at a global level unlike anything we've ever seen before. Each day, Gangnam Style is still being watched between 7 and 10 million times." The dance has led to thousands of (10) ____ videos being posted online, each with their own version of it. Even U.N. Secretary-General Ban Ki-moon attempted it. Mr Ban joked: "I'm a (11) ____ jealous. Until two days ago, someone told me I was the most famous Korean in the world. Now I have to (12) ____ that."

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

smashed

(b)

smashing

(c)

smashes

(d)

smash

2.

(a)

trip

(b)

grip

(c)

slip

(d)

clip

3.

(a)

imperviously

(b)

previously

(c)

perilously

(d)

preciously

4.

(a)

symbolic

(b)

shambolic

(c)

iconic

(d)

ironic

5.

(a)

captured

(b)

ruptured

(c)

trapped

(d)

ensnared

6.

(a)

pokes

(b)

invokes

(c)

provokes

(d)

chokes

7.

(a)

brand

(b)

market

(c)

screen

(d)

mark

8.

(a)

rise

(b)

up

(c)

heighten

(d)

raise

9.

(a)

dismissive

(b)

massive

(c)

missile

(d)

missive

10.

(a)

dirty rat

(b)

top dog

(c)

copycat

(d)

dark horse

11.

(a)

small

(b)

par

(c)

bit

(d)

biting

12.

(a)

squashy

(b)

relinquish

(c)

vanquish

(d)

cliquish

SPELLING

Paragraph 1

1.

The video reucrntyl has 5,473,726 likes

2.

Justin Bieber plvsyrueio held the record

3.

his 2010 bokelucbrts "Baby"

4.

decturap the imagination of millions

5.

the glitzy Gangnam tstriicd of South Korea's capital

6.

dgineprten to ride a horse

Paragraph 2

7.

Gangnam Style first repaeadp on YouTube in July

8.

the rise in putpraoyli

9.

The video has been a saisvme hit

10.

thousands of yccoapt videos

11.

I'm a bit uleojas

12.

Now I have to urliiqehsn that

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

day, Gangnam Style is still being watched between 7 and 10 million times." The dance has led to thousands

(    )

dance and catchy tune have captured the imagination of millions of people worldwide. The video pokes

(    )

YouTube's history. It has had almost 825 million views in the past five months and is moving

(    )

Gangnam Style first appeared on YouTube in July. It took just five months to reach the 800-million

1  )

The video to the global smash hit song Gangnam Style has become the most-watched clip in

(    )

of copycat videos being posted online, each with their own version of it. Even

(    )

ago, someone told me I was the most famous Korean in the world. Now I have to relinquish that."

(    )

quickly towards one billion. The video currently has 5,473,726 likes and 338,504 dislikes. Canadian teen idol Justin Bieber previously

(    )

fun at the glitzy Gangnam district of South Korea's capital Seoul. In it, he is

(    )

U.N. Secretary-General Ban Ki-moon attempted it. Mr Ban joked: "I'm a bit jealous. Until two days

(    )

seen dancing around the city pretending to ride a horse and twirl a lasso.

(    )

held the record for the most YouTube views with his 2010 blockbuster Baby. Gangnam Style is by 34-year-old South Korean singer Psy. His iconic

(    )

as "unprecedented". It said: "The video has been a massive hit at a global level unlike anything we've ever seen before. Each

(    )

mark, over two years quicker than Bieber's song. A statement from YouTube Trends called the rise in popularity of the video

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

months     825     in     five     Almost     views     past     million     the.    

2.

Justin   held   idol   previously   record   teen   Bieber    the    Canadian.    

3.

the    people    imagination    worldwide    of    millions    Captured    of.    

4.

glitzy     pokes    the    district     video     at     Gangnam     The     fun.    

5.

city     ride     the     to     horse    around    pretending     a     Dancing.    

6.

800    to    just   reach    five   It   million   the   months    took    mark.    

7.

seen     anything     ever     before     Unlike     we've.    

8.

copycat     of     Thousands     online     posted     being     videos.    

9.

told     was     famous     Someone     I     most     me     the     Korean.    

10.

Now     have     relinquish     I     to     that.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

The video to the global smash / smashed hit song Gangnam Style has become the most-watched clipping / clip in YouTube's history. It has had almost 825 million views in the past five months and is moving quickly towards one billion / trillion. The video currently has 5,473,726 likes and 338,504 dislikes. Canadian teen / teenager idol Justin Bieber previously handed / held the record for the most YouTube views on / with his 2010 blockbuster Baby. Gangnam Style is by 34-year-old South Korean singer Psy. His iconic / icon dance and caught / catchy tune have captured the imagination / creative of millions of people worldwide. The video pokes fun at the glitzy Gangnam district of South Korea's capital Seoul. In it, he is seen dancing around the city pretending to ride / be a horse and twirl a lasso.

Gangnam Style first appeared / rapped on YouTube in July. It took just five months to reach the 800-million make / mark, over two years quicker than Bieber's song. A statement from YouTube Trends called the rise / raise in popularity of the video as "unprecedented". It said: "The video has been a massive / missile hit at a global level unlike anything we've never / ever seen before. Each day, Gangnam Style is still / so being watched between 7 and 10 million times." The dance has led to thousands of top dog / copycat videos being posted / pasted online, each with their own version of it. Even U.N. Secretary-General Ban Ki-moon attempted it. Mr Ban joked: "I'm a bite / bit jealous. Until two days ago, someone told me I was the most famous Korean in the world. Now I have to relinquish / vanquish that."

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

Th_ v_d__ t_ th_ gl_b_l sm_sh h_t s_ng G_ngn_m Styl_ h_s b_c_m_ th_ m_st-w_tch_d cl_p _n Y__T_b_'s h_st_ry. _t h_s h_d _lm_st 825 m_ll__n v__ws _n th_ p_st f_v_ m_nths _nd _s m_v_ng q__ckly t_w_rds _n_ b_ll__n. Th_ v_d__ c_rr_ntly h_s 5,473,726 l_k_s _nd 338,504 d_sl_k_s. C_n_d_ _ _d_l J_st_n B__b_r pr_v___sly h_ld th_ r_c_rd f_r th_ m_st Y__T_b_ v__ws w_th h_s 2010 bl_ckb_st_r B_by. G_ngn_m Styl_ _s by 34-y__r-_ld S__th K_r__n s_ng_r Psy. H_s _c_n_c d_nc_ _nd c_tchy t_n_ h_v_ c_pt_r_d th_ _m_g_n_t__n _f m_ll__ns _f p__pl_ w_rldw_d_. Th_ v_d__ p_k_s f_n _t th_ gl_tzy G_ngn_m d_str_ct _f S__th K_r__'s c_p_t_l S___l. _n _t, h_ _s s__n d_nc_ng _r__nd th_ c_ty pr_t_nd_ng t_ r_d_ _ h_rs_ _nd tw_rl _ l_ss_.

G_ngn_m Styl_ f_rst _pp__r_d _n Y__T_b_ _n J_ly. _t t__k j_st f_v_ m_nths t_ r__ch th_ 800-m_ll__n m_rk, _v_r tw_ y__rs q__ck_r th_n B__b_r's s_ng. _ st_t_m_nt fr_m Y__T_b_ Tr_nds c_ll_d th_ r_s_ _n p_p_l_r_ty _f th_ v_d__ _s "_npr_c_d_nt_d". _t s__d: "Th_ v_d__ h_s b__n _ m_ss_v_ h_t _t _ gl_b_l l_v_l _nl_k_ _nyth_ng w_'v_ _v_r s__n b_f_r_. __ch d_y, G_ngn_m Styl_ _s st_ll b__ng w_tch_d b_tw__n 7 _nd 10 m_ll__n t_m_s." Th_ d_nc_ h_s l_d t_ th__s_nds _f c_pyc_t v_d__s b__ng p_st_d _nl_n_, __ch w_th th__r _wn v_rs__n _f _t. _v_n _.N. S_cr_t_ry-G_n_r_l B_n K_-m__n _tt_mpt_d _t. Mr B_n j_k_d: "_'m _ b_t j__l__s. _nt_l tw_ d_ys _g_, s_m__n_ t_ld m_ _ w_s th_ m_st f_m__s K_r__n _n th_ w_rld. N_w _ h_v_ t_ r_l_nq__sh th_t."

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

the video to the global smash hit song gangnam style has become the most-watched clip in youtube's history it has had almost 825 million views in the past five months and is moving quickly towards one billion the video currently has 5473726 likes and 338504 dislikes Canadian teen idol justin bieber previously held the record for the most youtube views with his 2010 blockbuster baby gangnam style is by 34-year-old south korean singer psy his iconic dance and catchy tune have captured the imagination of millions of people worldwide the video pokes fun at the glitzy gangnam district of south korea's capital seoul in it he is seen dancing around the city pretending to ride a horse and twirl a lasso

gangnam style first appeared on youtube in july it took just five months to reach the 800-million mark over two years quicker than bieber's song a statement from youtube trends called the rise in popularity of the video as "unprecedented" it said "the video has been a massive hit at a global level unlike anything we've ever seen before each day gangnam style is still being watched between 7 and 10 million times" the dance has led to thousands of copycat videos being posted online each with their own version of it even un secretary-general ban ki-moon attempted it mr ban joked "i'm a bit jealous until two days ago someone told me i was the most famous korean in the world now i have to relinquish that"

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

ThevideototheglobalsmashhitsongGangnamStylehasbecomethemost-watched
clipinYouTube'shistory.Ithashadalmost825millionviewsinthepastfivemonthsandis
movingquicklytowardsonebillion.Thevideocurrentlyhas5,473,726likesand338,504
dislikes.CanadianteenidolJustinBieberpreviouslyheldtherecordforthemostYouTube
viewswithhis2010blockbusterBaby.GangnamStyleisby34-year-oldSouthKorean
singerPsy.Hisiconicdanceandcatchytunehavecapturedtheimaginationofmillionsof
peopleworldwide.ThevideopokesfunattheglitzyGangnamdistrictofSouthKorea's
capitalSeoul.Init,heisseendancingaroundthecitypretendingtorideahorseandtwirla
lasso.GangnamStylefirstappearedonYouTubeinJuly.Ittookjustfivemonthstoreach
the800-millionmark,overtwoyearsquickerthanBieber'ssong.Astatementfrom
YouTubeTrendscalledtheriseinpopularityofthevideoas"unprecedented".Itsaid:
"Thevideohasbeenamassivehitatagloballevelunlikeanythingwe'veeverseen
before.Eachday,GangnamStyleisstillbeingwatchedbetween7and10million
times."Thedancehasledtothousandsofcopycatvideosbeingpostedonline,each
withtheirownversionofit.EvenU.N.Secretary-GeneralBanKi-moonattempted
it.MrBanjoked:"I'mabitjealous.Untiltwodaysago,someonetoldmeIwasthemost
famousKoreanintheworld.NowIhavetorelinquishthat."

FREE WRITING

Write about Gangnam Style for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

Today's music is nowhere near as good as classical music. We should stop listening to pop music and listen to classical music.  Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about Gangnam Style. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. GANGNAM STYLE: Make a poster about Gangnam Style. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. PSY: Write a magazine article about the Gangnam Style singer Psy. Include imaginary interviews with him about his success, and with his biggest fan.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to Psy. Ask him three questions about Gangnam Style. Give him three ideas on what to do next. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

F

c

T

d

F

e

T

f

F

g

T

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

smash hit

a.

sensation

2

previously

b.

beforehand

3.

catchy

c.

unforgettable

4.

captured

d.

taken over

5.

pokes fun at

e.

mocks

6.

unprecedented

f.

unheard of

7.

massive

g.

enormous

8.

copycat

h.

imitation

9.

a bit

i.

somewhat

10.

relinquish

j.

let go of

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

Almost 825 million

2.

Baby (by Justin Bieber)

3.

the imagination of millions of people

4.

Pokes fun at it

5.

A lasso

6.

Five months

7.

It was "unprecedented"

8.

Between 7 and 10 million times

9.

Thousands of copycat videos

10.

Two days ago

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

a

2.

c

3.

b

4.

d

5.

a

6.

d

7.

b

8.

d

9.

c

10.

b

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Back to the top

Help Support This Web Site

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2012 by Sean Banville | Privacy Policy

| Current Events | Links | About | Shop | Podcast