My 1,000
Ideas
e-Book

Breaking News English

HOME  |  HELP MY SITE  |  000s MORE FREE LESSONS
 
 
 

"Toilet Theme Park" opens in S. Korea (11th November, 2012)

PRINT
20 ONLINE QUIZZES & ACTIVITIES
DICTATION

* 26-page lesson
* 2-page MINI lesson

  

LISTEN

* MP3 (UK male)

* MP3 (USA female)

* MP3 (20 questions)

 * Multiple choice 

 * Fill-in-the-blank 

 * Matching  

 * Hangman  

 * Flash cards

 * Sentence jumble

 * Missing words

 * No letters

 * Crossword

 * Grammar gap-fill

 * Articles gap-fill

 * Prepositions

  * Consonants

  * Vowels

  * Missing letters

  * Initials only

  * Text jumble 15

  * Text jumble 24

  * No spaces

  * Gap-fill
 

  * 10 sentences

  * Spelling

  

READING

  * Speed Reading


 
 

A city in South Korea has added a new attraction to its cultural landscape - the world's first "Toilet Theme Park". The Restroom Cultural Park in the city of Suwon is proving a huge hit with locals and tourists alike. The latest tourist site is dedicated to the memory of former city mayor Sim Jae-duck, affectionately known as "Mr Toilet". He believed the toilet is a very important and under-appreciated aspect of world culture. Visitors to the park can admire its toilet-bowl-shaped exhibition hall as well as dozens of bronze statues in various toilet positions. They can even sit on Mr Kim's original toilet, which includes a full-length glass door that mists up when it is being used.


 
 

Suwon has become well known for the promotion of toilet culture. The city attracts toilet-related artwork from around the world to its galleries. It famously hosts the Golden Poop Art Festival – a celebration of one of the calls of nature. The city also lists dozens of its own public toilets as tourist attractions on its website. Sim Jae-duck's own giant, toilet-shaped house, now a museum, should be the must-see for enthusiasts. Mr Sim's fascination with toilets supposedly began because he was born in the smallest room of his mother's house. He said in 2007: "The toilet…can save humankind from diseases [and is] a place for introspection. The toilet is also a central living place that possesses culture."

Sources:
Metro.co.uk - http://www.metro.co.uk/weird/917436-toilet-theme-park-is-a-hit-in-south-korea
BBC - http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-20258175
The Guardian - http://www.guardian.co.uk/world/2012/nov/09/south-korea-toilet-theme-park

WARM-UPS

SHARE THIS LESSON: E-mail this lesson to someone who would like to use it in classroom or study with it.

000's more free lessons.

1. TOILETS: Walk around the class and talk to other students about toilets. Change partners often. Share your findings with your first partner.

2. CHAT: In pairs / groups, decide which of these topics or words from the article are most interesting and which are most boring.

 

cultural landscape / theme park / a huge hit / world culture / exhibition hall / positions / promotion / artwork / festivals / public toilets / toilet-shaped house / introspection

Have a chat about the topics you liked. Change topics and partners frequently.

3. THE TOILET: How important is it? Complete this table with your partner(s). Change partners and share what you wrote. Change and share again.

 

Importance

How to make it even better

World culture

 

 

Stopping disease

 

 

Thinking

 

 

Socializing

 

 

Shopping

 

 

Toilet art

 

 

4. INVENTION: Students A strongly believe the toilet is one of the world's greatest inventions; Students B strongly believe not.  Change partners again and talk about your conversations.

MY e-BOOK

See a sample

5. TOILET NAMES: Rank these various names for "toilet" and share your rankings with your partner. Put the best at the top. Change partners often and share your rankings.

  • toilet
  • loo (British English)
  • bathroom (US English)
  • restroom
  • little boys' / girls' room
  • lavatory
  • WC (water closet)
  • powder room

6. THEME PARK: Spend one minute writing down all of the different words you associate with the word 'theme park'. Share your words with your partner(s) and talk about them. Together, put the words into different categories.



 

BEFORE READING / LISTENING

1. TRUE / FALSE: Read the headline. Guess if  a-h  below are true (T) or false (F).

a.

The world's second theme park about toilets opened in South Korea.

T / F

b.

The theme park is liked by tourists and local people.

T / F

c.

The theme park was inspired by an ex-mayor known as "Mr Toilet".

T / F

d.

The theme park has a toilet-bowl-shaped exhibition hall.

T / F

e.

The city of Suwon hosts the Golden Toilet Art Carnival every year.

T / F

f.

One of the city's top attractions is a toilet-shaped house.

T / F

g.

Reports are the former city mayor was born in a restroom.

T / F

h.

The ex-mayor said the toilet aided thinking and disease prevention.

T / F

2. SYNONYM MATCH: Match the following synonyms from the article.

1.

proving

a.

warmheartedly

2

hit

b.

holds

3.

affectionately

c.

valued

4.

appreciated

d.

steams / fogs

5.

mists

e.

turning out to be

6.

promotion

f.

fans

7.

hosts

g.

tourist sites

8.

attractions

h.

thought / reflection

9.

enthusiasts

i.

encouragement

10.

introspection

j.

success

3. PHRASE MATCH:  (Sometimes more than one choice is possible.)

1.

added a new attraction to

a.

of former city mayor

2

a huge hit with locals and tourists

b.

humankind from diseases

3.

dedicated to the memory

c.

mists up

4.

under-

d.

related artwork

5.

a full-length glass door that

e.

of nature

6.

The city attracts toilet-

f.

alike

7.

a celebration of one of the calls

g.

introspection

8.

the must-

h.

its cultural landscape

9.

The toilet can save

i.

see for enthusiasts

10.

a place for

j.

appreciated

WHILE READING / LISTENING

GAP FILL: Put the words into the gaps in the text.

A city in South Korea has added a new attraction to its cultural (1) ____________ - the world's first "Toilet Theme Park". The Restroom Cultural Park in the city of Suwon is (2) ____________ a huge hit with locals and tourists alike. The latest tourist site is (3) ____________ to the memory of former city mayor Sim Jae-duck, (4) ____________ known as "Mr Toilet". He believed the toilet is a very important and under-(5) ____________ aspect of world culture. Visitors to the park can admire its toilet-            (6) ____________ -shaped exhibition hall as well as dozens of bronze statues in various toilet (7) ____________. They can even sit on Mr Sim's original toilet, which includes a full-length glass door that (8) ____________ up when it is being used.

 

 

 

affectionately
landscape
positions
proving
dedicated
bowl
mists
appreciated

Suwon has become well known for the (9) ____________ of toilet culture. The city (10) ____________ toilet-related artwork from around the world to its galleries. It famously hosts the Golden Poop Art Festival – a celebration of one of the            (11) ____________ of nature. The city also (12) ____________ dozens of its own public toilets as tourist attractions on its website. Sim Jae-duck's own giant, toilet-shaped house, now a museum, should be the (13) ____________ -see for enthusiasts. Mr Sim's fascination with toilets (14) ____________ began because he was born in the smallest room of his mother's house. He said in 2007: "The toilet…can save humankind from diseases [and is] a place for (15) ____________. The toilet is also a central living place that (16) ____________ culture."

 

 

calls
introspection
promotion
must
possesses
attracts
lists
supposedly


 
 

LISTENING - Guess the answers. Listen to check.

1)

A city in South Korea has added a new attraction to its …

 

a.  portrait culture.

b.  landscape culture.

c.  cultural landscape.

d.  cultural portrait.

2)

… a huge hit with locals and tourists …

 

a.  likely

b.  likelihood

c.  liking

d.  alike

3)

… the toilet is a very important and under-appreciated aspect of world culture.

 

a.  under-sized aspect of world culture.

b.  under-appreciated aspect of world culture.

c.  over-estimated aspect of world culture.

d.  over-charged aspect of world culture.

4)

… dozens of bronze statues in ______ toilet positions.

 

a.  variable

b.  varied

c.  a variety of

d.  various

5)

… a full-length glass door that ______ when it is being used.

 

a.  mists up

b.  steams up

c.  fogs up

d.  puffs up

6)

The city attracts ______ from around the world.

 

a.  works of related toilet art

b.  toilet-related artwork

c.  artwork-related toilets

d.  related toilet artwork

7)

a celebration of one of the …

 

a.  calls of duty

b.  calls of the wild

c.  calls of nature

d.  calls of the sea

8)

the ______ for enthusiasts

 

a.  must-see

b.  must-visit

c.  must-do

d.  must-try

9)

he was born in the smallest room of his mother's house

 

a.  the little boys' room of

b.  the restroom of

c.  the smallest room of

d.  the WC of

10)

The toilet…can save humankind from diseases [and is] a ….

 

a.  place for introspection.

b.  palace for introspection.

c.  place for retrospection.

d.  a piece of innovation.

LISTENING – Listen and fill in the gaps

A city in South Korea has added a new attraction (1) _________________ - the world's first "Toilet Theme Park". The Restroom Cultural Park in the city of Suwon is (2) __________________ with locals and tourists alike. The latest tourist site is (3) __________________ of former city mayor Sim Jae-duck, affectionately known as "Mr Toilet". He believed the toilet is a very important and (4) __________________ of world culture. Visitors to the park can admire its toilet-bowl-shaped exhibition hall as well as dozens of bronze statues in (5) __________________. They can even sit on Mr Sim's original toilet, which includes a full-length glass door (6) __________________ it is being used.

Suwon has become well (7) __________________ of toilet culture. The city attracts toilet-related artwork from around the world to its galleries. It (8) __________________ Golden Poop Art Festival – a celebration of one of the calls of nature. The city (9) ____________________ its own public toilets as tourist attractions on its website. Sim Jae-duck's own giant, toilet-shaped house, now a museum, should be the (10) ____________________. Mr Sim's fascination with toilets (11) ____________________ he was born in the smallest room of his mother's house. He said in 2007: "The toilet…can save humankind from diseases [and is] a (12) _________________. The toilet is also a central living place that possesses culture."


 
 

COMPREHENSION QUESTIONS

1.

What did South Korea add to its cultural landscape?

2.

Who is the theme park proving a huge hit with?

3.

Whose memory inspired the creation of the theme park?

4.

What is unusual about the exhibition hall at the theme park?

5.

What happens to Sim Jae-duck's original toilet when someone uses it?

6.

What has Suwon become famous for?

7.

What is the Golden Poop Art Festival a celebration of?

8.

What is unusual about Sim Jae-duck's house?

9.

Why did Sim Jae-duck become interested in toilets?

10.

What did Sim Jae-duck say toilets possess?

MULTIPLE CHOICE - QUIZ

1.

What's the theme park's name?

6.

What does the city of Suwon have a reputation for?

 

a) Restroom Paradise

b) Toilet World

c) The Park of World Toilets

d) The Restroom Cultural Park

 

a) Having the oldest toilets in the world

b) Its super-clean public toilets

c) The promotion of toilet culture

d) Manufacturing high-tech toilets

2.

Who is the theme park dedicated to?

7.

What does the Golden Poop Art Festival celebrate?

 

a) Korea's toilet manufacturers

b) An ex-mayor of a city called Suwon

c) The memory of a major city farmer

d) Those around the world without toilets

 

a) One of the calls of nature

b) Toilet paintings

c) The study of that part of the human body

d) Sim Jae-duck

3.

What was the nickname of Sim Jae-duck?

8.

What was the shape of Sim Jae-duck's house?

 

a) Captain Lavatory

b) Number Two

c) Bathroom Bill

d) Mr Toilet

 

a) A urinal

b) Something we cannot mention

c) A toilet

d) A toilet roll

4.

What did Sim Jae-duck believe about the toilet?

9.

Where do reports say Sim Jae-duck was born?

 

a) It was overpriced

b) It was undercover

c) It was under-appreciated

d) It was over-valued

 

a) A toilet-shaped bed

b) The WC of his mother's house

c) A public toilet in Suwon

d) A hospital toilet

5.

What happens to Sim Jae-duck's toilet when someone uses it?

10.

What did Sim Jae-duck say a toilet was a place for?

 

a) The toilet slowly spins around

b) "The Toilet Song" starts playing

c) A factsheet about sanitation appears on a PC screen

d) Its glass door fogs up

 

a) Introspection

b) Inspection

c) Instruction

d) Introduction


 
 

ROLE PLAY

Role  A – The mayor of the city

You are very happy with the new theme park. Think of three reasons why. You don't like people who say negative things about the theme park. You believe it will be one of Korea's biggest attractions. Your city will be famous around the world and that will bring in lots of tourist dollars.

Role  B – An election candidate for mayor

You are shocked the theme park actually got opened. Think of three reasons why. You believe it deeply embarrasses the city. Your number one election promise is to tear it down. You know the mayor is receiving money secretly from toilet makers. You want to spend city money on a sanitation research park.

Role  C – Mr Toilet's close friend

You are so proud of Sim Jae-duck. Think of three reasons why. He cared deeply for poor people in the world. He really worried that people died of disease because they had no toilet. The theme park is important to raise global awareness. You want it expanded, with Restroom Cultural Parks built worldwide.

Role  D – An art lover

You cannot believe anyone can celebrate toilet culture as art. Think of three reasons why. You will provide millions of dollars to change the theme park into a museum for traditional Korean arts. This will brink in more money and make the city famous internationally – for a good reason.

AFTER READING / LISTENING

1. WORD SEARCH: Look in your dictionary / computer to find collocates, other meanings, information, synonyms … for the words 'theme' and 'park'.

theme

park

 

 

 

  • Share your findings with your partners.
  • Make questions using the words you found.
  • Ask your partner / group your questions.

2. ARTICLE QUESTIONS: Look back at the article and write down some questions you would like to ask the class about the text.

  • Share your questions with other classmates / groups.
  • Ask your partner / group your questions.

3. GAP FILL: In pairs / groups, compare your answers to this exercise. Check your answers. Talk about the words from the activity. Were they new, interesting, worth learning…?

4. VOCABULARY: Circle any words you do not understand. In groups, pool unknown words and use dictionaries to find their meanings.

5. TEST EACH OTHER: Look at the words below. With your partner, try to recall how they were used in the text:

  • added
  • huge
  • memory
  • aspect
  • bowl
  • mists
  • promotion
  • hosts
  • dozens
  • see
  • smallest
  • central

TOILETS SURVEY

Write five GOOD questions about toilets in the table. Do this in pairs. Each student must write the questions on his / her own paper.

When you have finished, interview other students. Write down their answers.

 

STUDENT 1

_____________

STUDENT 2

_____________

STUDENT 3

_____________

Q.1.

 

 

 

 

Q.2.

 

 

 

 

Q.3.

 

 

 

 

Q.4.

 

 

 

 

Q.5.

 

 

 

 

  • Now return to your original partner and share and talk about what you found out. Change partners often.
  • Make mini-presentations to other groups on your findings.

TOILETS DISCUSSION

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

a)

What did you think when you read the headline?

b)

What springs to mind when you hear the word 'toilet'?

c)

What do you think of a Toilet Theme Park?

d)

What do you think you would see at the Restroom Cultural Park?

e)

How interested are you in visiting this park?

f)

Do you think other Toilet Theme Parks will open around the world?

g)

What can the park do to attract more visitors?

h)

Would you like your town to be well known for a Toilet Theme Park?

i)

Do you think you would admire the toilet-bowl-shaped exhibition hall?

j)

What do you think of being able to sit on Sim Jae-duck's toilet?

-----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

a)

Did you like reading this article? Why/not?

b)

What is toilet culture?

c)

What do you think happens at the Golden Poop Art Festival?

d)

Do you have a favourite or hated toilet?

e)

What new exhibitions could the park have?

f)

What design features might a toilet-shaped house have?

g)

What do you think Sim Jae-duck might have thought about this park?

h)

Should the world know more about sanitation and how the lack of toilets kills thousands of people every year?

i)

What questions would you like to ask the people who made the park?

j)

What do you think their answers might be?

DISCUSSION (Write your own questions)

STUDENT A's QUESTIONS (Do not show these to student B)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

----------------------------------------------------------------------------

STUDENT B's QUESTIONS (Do not show these to student A)

1.

________________________________________________________

2.

________________________________________________________

3.

________________________________________________________

4.

________________________________________________________

5.

________________________________________________________

6.

________________________________________________________

MULTIPLE CHOICE - LANGUAGE

A city in South Korea has added a new attraction to its cultural (1) ____ - the world's first "Toilet Theme Park". The Restroom Cultural Park in the city of Suwon is proving a (2) ____ hit with locals and tourists (3) ____. The latest tourist site is dedicated to the memory of former city mayor Sim Jae-duck, (4) ____ known as "Mr Toilet". He believed the toilet is a very important and (5) ____ -appreciated aspect of world culture. Visitors to the park can admire its toilet-bowl-shaped exhibition hall as well as dozens of bronze statues in various toilet positions. They can even sit on Mr Sim's original toilet, which includes a (6) ____ -length glass door that mists up when it is being used.

Suwon has become well known for the promotion (7) ____ toilet culture. The city attracts toilet-related artwork from around the world to its galleries. It famously (8) ____ the Golden Poop Art Festival – a celebration of one of the (9) ____ of nature. The city also lists dozens of its own public toilets as tourist attractions on its website. Sim Jae-duck's own giant, toilet-shaped house, now a museum, should be the (10) ____-see for enthusiasts. Mr Sim's fascination with toilets (11) ____ began because he was born in the smallest room of his mother's house. He said in 2007: "The toilet…can save humankind from diseases [and is] a place for (12) ____. The toilet is also a central living place that possesses culture."

Put the correct words from the table below in the above article.

1.

(a)

landscape

(b)

portrait

(c)

seascape

(d)

cityscape

2.

(a)

hug

(b)

hugs

(c)

huge

(d)

huff

3.

(a)

likely

(b)

likability

(c)

alike

(d)

likeliness

4.

(a)

affected

(b)

affects

(c)

affectation

(d)

affectionately

5.

(a)

post

(b)

pre

(c)

under

(d)

lessen

6.

(a)

gorgeous

(b)

full

(c)

useful

(d)

part

7.

(a)

by

(b)

of

(c)

as

(d)

on

8.

(a)

heists

(b)

hosts

(c)

fastens

(d)

ghosts

9.

(a)

screams

(b)

shouts

(c)

calls

(d)

whispers

10.

(a)

may

(b)

could

(c)

have to

(d)

must

11.

(a)

supposes

(b)

suppose

(c)

supposition

(d)

supposedly

12.

(a)

introduction

(b)

induction

(c)

inspection

(d)

introspection

SPELLING

Paragraph 1

1.

a new attraction to its cultural pealncasd

2.

rgpvino a huge hit with locals

3.

dcieeadtd to the memory of former city mayor

4.

a very important and under-tpaecpradie aspect

5.

dozens of bronze sutetas

6.

a flul-englht glass door

Paragraph 2

7.

well known for the oipnomort of toilet culture

8.

a ialebetncro of one of the calls of nature

9.

the must-see for itaushssten

10.

Sim's tnfscioaain with toilets

11.

The toilet can save mukaihdnn from diseases

12.

a central living place that osepsesss culture

PUT THE TEXT BACK TOGETHER

Number these lines in the correct order.

(    )

his mother's house. He said in 2007: "The toilet…can save humankind from

(    )

with toilets supposedly began because he was born in the smallest room of

(    )

giant, toilet-shaped house, now a museum, should be the must-see for enthusiasts. Mr Sim's fascination

(    )

appreciated aspect of world culture. Visitors to the park can admire its toilet-bowl-

(    )

diseases [and is] a place for introspection. The toilet is also a central living place that possesses culture."

1  )

A city in South Korea has added a new attraction to its cultural landscape - the world's

(    )

artwork from around the world to its galleries. It famously hosts the Golden Poop Art Festival – a celebration of one of the calls

(    )

first "Toilet Theme Park". The Restroom Cultural Park in the city of Suwon is proving a huge hit

(    )

Suwon has become well known for the promotion of toilet culture. The city attracts toilet-related

(    )

former city mayor Sim Jae-duck, affectionately known as "Mr Toilet". He believed the toilet is a very important and under-

(    )

on Mr Sim's original toilet, which includes a full-length glass door that mists up when it is being used.

(    )

of nature. The city also lists dozens of its own public toilets as tourist attractions on its website. Sim Jae-duck's own

(    )

with locals and tourists alike. The latest tourist site is dedicated to the memory of

(    )

shaped exhibition hall as well as dozens of bronze statues in various toilet positions. They can even sit

PUT THE WORDS IN THE RIGHT ORDER

1.

a     Added     landscape     cultural     its     to     attraction     new.

2.

alike     a     with     tourists     Proving     hit     and     huge     locals.    

3.

of     Dedicated     former     to     city     the     mayor     memory.    

4.

various     statues     of    in    toilet     .    bronze    Dozens     positions

5.

a    full    -    that    door    glass    length    mists     up     .     Includes

6.

promotion     Well     of     known     toilet     for     culture     the.    

7.

world    toilet    artwork    the    Attracts     related    around    -    from

8.

of     the     nature     celebration     of     of     A     one     calls.    

9.

lists     dozens     of     its    own    public    toilets    The     city     also.    

10.

diseases     from     humankind     save     can     toilet     The.    

CIRCLE THE CORRECT WORD (20 PAIRS)

A city in South Korea has added a new attraction / attractive to its cultural landscape / cityscape - the world's first "Toilet Theme Park". The Restroom Cultural Park in the city of Suwon is proofing / proving a huge hit with locals and tourists alike / likened. The latest tourist site is dedicated of / to the memory of former city mayor Sim Jae-duck, affectionately / affection known as "Mr Toilet". He believed the toilet is a very important and under-appreciation / appreciated aspect of world culture. Visitors to the park can admire its toilet-bowel / bowl-shaped exhibition hall as well as dozen / dozens of bronze statues in various toilet positions. They can even sit on Mr Sim's original toilet, which includes a full- / fill-length glass door that mists up when it is being used.

Suwon has become well known for the premonition / promotion of toilet culture. The city attracts toilet-related / relative artwork from around the world to its galleries. It famously hosts / hosting the Golden Poop Art Festival – a celebration of one of the whispers / calls of nature. The city also lasts / lists dozens of its own public toilets as / has tourist attractions on its website. Sim Jae-duck's own giant, toilet-shaped house, now a museum, should be the must-see / could-see for enthusiasts. Mr Sim's fascination from /  with toilets supposedly began because he was born in the smallest room of his mother's house. He said in 2007: "The toilet…can save humankind from diseases [and is] a place for introspection / introversion. The toilet is also a central / centrality living place that possesses culture."

Talk about the connection between each pair of words in italics, and why the correct word is correct.

INSERT THE VOWELS (a, e, i, o, u)

_ c_ty _n S__th K_r__ h_s _dd_d _ n_w _ttr_ct__n t_ _ts c_lt_r_l l_ndsc_p_ - th_ w_rld's f_rst "t__l_t th_m_ p_rk". Th_ R_str__m C_lt_r_l P_rk _n th_ c_ty _f S_w_n _s pr_v_ng _ h_g_ h_t w_th l_c_ls _nd t__r_sts _l_k_. Th_ l_t_st t__r_st s_t_ _s d_d_c_t_d t_ th_ m_m_ry _f f_rm_r c_ty m_y_r S_m J__-d_ck, _ff_ct__n_t_ly kn_wn _s "Mr T__l_t". H_ b_l__v_d th_ t__l_t _s _ v_ry _mp_rt_nt _nd _nd_r-_ppr_c__t_d _sp_ct _f w_rld c_lt_r_. V_s_t_rs t_ th_ p_rk c_n _dm_r_ _ts t__l_t-b_wl-sh_p_d _xh_b_t__n h_ll _s w_ll _s d_z_ns _f br_nz_ st_t__s _n v_r___s t__l_t p_s_t__ns. Th_y c_n _v_n s_t _n Mr K_m's _r_g_n_l t__l_t, wh_ch _ncl_d_s _ f_ll-l_ngth gl_ss d__r th_t m_sts _p wh_n _t _s b__ng _s_d.

S_w_n h_s b_c_m_ w_ll kn_wn f_r th_ pr_m_t__n _f t__l_t c_lt_r_. Th_ c_ty _ttr_cts t__l_t-r_l_t_d _rtw_rk fr_m _r__nd th_ w_rld t_ _ts g_ll_r__s. _t f_m__sly h_sts th_ G_ld_n P__p _rt F_st_v_l – _ c_l_br_t__n _f _n_ _f th_ c_lls _f n_t_r_. Th_ c_ty _ls_ l_sts d_z_ns _f _ts _wn p_bl_c t__l_ts _s t__r_st _ttr_ct__ns _n _ts w_bs_t_. S_m J__-d_ck's _wn g__nt, t__l_t-sh_p_d h__s_, n_w _ m_s__m, sh__ld b_ th_ m_st-s__ f_r _nth_s__sts. Mr S_m's f_sc_n_t__n w_th t__l_ts s_pp_s_dly b_g_n b_c__s_ h_ w_s b_rn _n th_ sm_ll_st r__m _f h_s m_th_r's h__s_. H_ s__d _n 2007: "Th_ t__l_t…c_n s_v_ h_m_nk_nd fr_m d_s__s_s [_nd _s] _ pl_c_ f_r _ntr_sp_ct__n. Th_ t__l_t _s _ls_ _ c_ntr_l l_v_ng pl_c_ th_t p_ss_ss_s c_lt_r_."

PUNCTUATE THE TEXT AND ADD CAPITALS

a city in south korea has added a new attraction to its cultural landscape - the world's first "Toilet Theme Park" the restroom cultural park in the city of suwon is proving a huge hit with locals and tourists alike the latest tourist site is dedicated to the memory of former city mayor sim jae-duck affectionately known as "mr toilet" he believed the toilet is a very important and under-appreciated aspect of world culture visitors to the park can admire its toilet-bowl-shaped exhibition hall as well as dozens of bronze statues in various toilet positions they can even sit on Mr Sim's original toilet which includes a full-length glass door that mists up when it is being used

suwon has become well known for the promotion of toilet culture the city attracts toilet-related artwork from around the world to its galleries it famously hosts the golden poop art festival – a celebration of one of the calls of nature the city also lists dozens of its own public toilets as tourist attractions on its website sim jae-duck's own giant toilet-shaped house now a museum should be the must-see for enthusiasts mr sim's fascination with toilets supposedly began because he was born in the smallest room of his mother's house he said in 2007 "the toilet…can save humankind from diseases [and is] a place for introspection the toilet is also a central living place that possesses culture"

PUT A SLASH ( / ) WHERE THE SPACES ARE

AcityinSouthKoreahasaddedanewattractiontoitsculturallandscape-
theworld'sfirst"toiletthemepark".TheRestroomCulturalParkinthecityof
Suwonisprovingahugehitwithlocalsandtouristsalike.Thelatesttouristsiteis
dedicatedtothememoryofformercitymayorSimJae-duck,affectionatelyknownas"MrToilet".Hebelievedthetoiletisaveryimportant
andunder-appreciatedaspectofworldculture.Visitorstotheparkcanadmireits
toilet-bowl-shapedexhibitionhallaswellasdozensofbronzestatuesinvarious
toiletpositions.TheycanevensitonMrKim'soriginaltoilet,whichincludesafull-
lengthglassdoorthatmistsupwhenitisbeingused.Suwonhasbecomewellknown
forthepromotionoftoiletculture.Thecityattractstoilet-relatedartworkfromaroundtheworldtoitsgalleries.ItfamouslyhoststheGolden
PoopArtFestival–acelebrationof
oneofthecallsofnature.Thecityalsolistsdozensofitsownpublictoiletsastourist
attractionsonitswebsite.SimJae-duck'sowngiant,toilet-shapedhouse,nowa
museum,shouldbethemust-seeforenthusiasts.MrSim'sfascinationwithtoilets
supposedlybeganbecausehewasborninthesmallestroomofhismother'shouse.
Hesaidin2007:"Thetoilet…cansavehumankindfromdiseases[andis]aplace
forintrospection.Thetoiletisalsoacentrallivingplacethatpossessesculture."

FREE WRITING

Write about toilets for 10 minutes. Comment on your partner's paper.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

ACADEMIC WRITING

The toilet is one of the greatest inventions in history but it is always under-appreciated. Discuss.

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

_____________________________________________________________________________

HOMEWORK

1. VOCABULARY EXTENSION: Choose several of the words from the text. Use a dictionary or Google's search field (or another search engine) to build up more associations / collocations of each word.

2. INTERNET: Search the Internet and find out more about South Korea's Restroom Cultural Park. Share what you discover with your partner(s) in the next lesson.

3. TOILETS: Make a poster about toilets. Show your work to your classmates in the next lesson. Did you all have similar things?

4. SANITATION: Write a magazine article about world sanitation and the toilet's importance in reducing disease. Include imaginary interviews with a toilet maker and someone in a poor country who has no toilet.

Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Write down any new words and expressions you hear from your partner(s).

5. WHAT HAPPENED NEXT? Write a newspaper article about the next stage in this news story. Read what you wrote to your classmates in the next lesson. Give each other feedback on your articles.

6. LETTER: Write a letter to a toilet expert. Ask him/her three questions about toilets and S. Korea's new Restroom Cultural Park. Give him/her three of your opinions. Read your letter to your partner(s) in your next lesson. Your partner(s) will answer your questions.

ANSWERS

TRUE / FALSE (p.4)

a

F

b

T

c

T

d

T

e

F

f

T

g

T

h

T

SYNONYM MATCH (p.4)

1.

proving

a.

turning out to be

2

hit

b.

success

3.

affectionately

c.

warmheartedly

4.

appreciated

d.

valued

5.

mists

e.

steams / fogs

6.

promotion

f.

encouragement

7.

hosts

g.

holds

8.

attractions

h.

tourist sites

9.

enthusiasts

i.

fans

10.

introspection

j.

thought / reflection

COMPREHENSION QUESTIONS (p.8)

1.

A new attraction.

2.

Locals and tourists.

3.

Suwon former city mayor Sim Jae-duck.

4.

It is shaped like a toilet bowl.

5.

Its glass door mists up.

6.

The promotion of toilet culture.

7.

One of the calls of nature.

8.

It's shaped like a toilet.

9.

He was supposedly born in one (in his mother's house).

10.

Culture.

MULTIPLE CHOICE - QUIZ (p.9)

1.

d

2.

b

3.

d

4.

c

5.

d

6.

c

7.

a

8.

c

9.

b

10.

a

ALL OTHER EXERCISES

Please check for yourself by looking at the Article on page 2.
(It's good for your English ;-)

Help Support This Web Site

  • Please consider helping Breaking News English.com

Sean Banville's Book

Thank You

Copyright © 2004-2012 by Sean Banville | Links | About | Privacy Policy